Clicky

Goede start VCN Laudame Financials/VCN Dames 1

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 13 januari mochten de dames van VCN 1 na een winterstop weer aan de bak. De nummer 2, Veracles, kwam bij op bezoek in Oostgaarde. 

In het begin van de eerste set liep Laudame Financials/VCN Dames 1 tegen een achterstand op. Na een time out, wisten ze het om te keren door onder andere goeie omloopballen van Anne en stond VCN Dames 1 ineens aan de goeie kant van het telbord. Na mooie services en goeie afwisseling in de aanval wonnen ze de eerste set met 25-20.

In de tweede set was het Veracles die met een voorsprong begon en die wist vast te houden. De voorsprong was al ruim voor Veracles, ze wonnen met 16-25. Op naar de 3e set. Dominique kwam het veld in. Wederom pakte Veracles de voorsprong, maar Laudame Financials/VCN Dames 1 wist goed terug te komen. Marloes pakte 2 belangrijke killblocks achter elkaar, waardoor Veracles wat nerveuzer werd. Het ging gelijk op tot 21-21, waarna Veracles een goeie reeks punten pakte en setpoint op 21-24 had. Het publiek ging even flink achter ze staan, waardoor we nog terug kwamen 23-24, maar helaas wist Veralces het laatste setpoint te benutten.

Laudame Financials/VCN Dames 1 wilden natuurlijk niet met lege handen thuis blijven, dus ging alles op alles in de 4e set. Met goeie wissels en een mooie combinatie van Dagmar en Marloes werd de set met een knallertje binnen geslagen, 25-20. De laatste set! Door de gretigheid om niet 1, maar 2 punten te pakken zorgde voor een voorsprong van 8-6. Uiteindelijk won VCN Dames 1 met 15-11 de laatste set 2. Goed begin van het nieuwe jaar met een 3-2 overwinning.