Clicky

Capelse voedselbank krijgt 9,1 voor voedselveiligheid

Copyright Omroep Zuidplas

De Capelse voedselbank heeft maar liefst een 9,1 behaald bij een onderzoek naar de voedselveiligheid.

“Een prachtig resultaat waar we als gemeente heel erg trots op zijn,” aldus wethouder Eric Faassen (armoedebeleid). Onafhankelijk bureau Sensz voerde het onderzoek uit. De Capelse voedselbank scoort hoog op onder meer voorraad- en temperatuurbeheer, bereidingsproces, presentatie, hygiëne en schoonmaak.

Tijdens de winterbarbecue voor vrijwilligers van Capelse voedselbank werden de resultaten bekend gemaakt. Wethouder Faassen zei daar: “Eigenlijk zou een voedselbank niet moeten bestaan, maar als hij er dan toch is om mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug te geven, dan is het geweldig als deze ook goed en professioneel georganiseerd is. Mensen kunnen hier vertrouwen op goed en veilig voedsel. Ik ben ontzettend trots op de vrijwilligers van de voedselbank die dit elke dag weer mogelijk maken en complimenteer hen met dit prachtige cijfer! Geweldig!”

Foto: Frank de Roo