Clicky

VC Nesselande heren met lege handen terug uit Hengelo, dames Nesselande op tijd bij de les

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van CAS CRM/ZVH speelden zondag in Hengelo tegen het team van Webton. De dames van Nesselande speelden in eigen huis tegen het derde team van vv Utrecht.

HEREN:
Hengelo - De heren van CAS CRM/ZVH speelden zondag in Hengelo tegen het team van Webton, een ploeg die met een gelijk aantal punten op de ranglijst stond. Voor de Zevenhuizense heren zaak om met punten mee naar huis te komen. Daar dacht Webton anders over en via de setstanden 25-22, 25-15 en 25-21 wonnen zij met 3-0 de wedstrijd en moest CAS CRM met legen handen naar huis keren

Trainer/coach Kristian van de Wel stelde de volgende basis op in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. In de beginfase van de eerste set kon CAS CRM de gastheren tot 11-10 bijhouden, daarna begon de foutenlast bij de Zevenhuizense heren toe te nemen en kon Webton verdere uitlopen. In de eindfase wist CAS CRM bij 24-22 de thuisploeg naar een dubbele time-out te brengen, maar Webton wist deze set met 25-22 af te sloten. In de tweede set wist Webton snel een groot gat te slaan en noopte coach Kristian van der Wel al snel tot een wissel. Ludrich Innocente verving Jan-Jaap van Schuylenburg op het midden. CAS CRM wist de achterstand wat in te lopen. Maar niet genoeg, coach Van der Wel wisselde van spelverdeler Bram Wiltenburg kwam erin voor Timothy Scheffers en Tristan Keijzer nam de plek over van Max van Mullem. Dit had de toch niet het gewenste resultaat en Webton bleef scoren en zo deze set met 25-15 winnen. In de derde set wisten de Zevenhuizense heren het de heren van Webton wat lastiger maken, bij 21-18 werd er een dubbele wissel uitgevoerd en CAS CRM kwam langszij. Maar het thuis voordeel van Webton gaf de doorslag en met 25-21 ging ook deze set over in handen van de gastheren.

Voor komende zaterdag spelen de heren van CAS CRM in eigen huis om 19.30 uur tegen het team van Compaen uit Oostzaan. Dit is de huidige hekkensluiter van de Topdivisie en voor de Zevenhuizense heren is het van cruciaal belang om er een winstpartij van te maken. Kom naar Swanla om CAS CRM aan te moedigen.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Nesselande speelden in eigen huis tegen het derde team van vv Utrecht en wist na nipt verlies in de eerste set de resterende sets duidelijk te winnen. Via de setstanden 23-25, 25-15, 25-12 en 25-17 werd een 3-1 overwinning behaald. Waarmee zij een plek omhoog komen.

Trainer/coach William Klaver kan de komende twee maanden niet beschikken over zijn eerste spelverdeelster Chiara Broek vanwege een kuitblessure. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Romy de Gier, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Na een gelijkopgaand begin wist Utrecht langzaam maar zeker een 13-18 voorsprong op te bouwen. Coach William Klaver bracht zijn bekende dubbele wissel in en bracht Demi van Es voor Vera Bruggeman en Kris Raaijmakers voor Romy de Gier in het veld, dit het effect een Nesselande kwam weer langszij. In de eindfase werd er weer terug gewisseld en bleef Nesselande goed volgen. Utrecht wist hun setpoint bij 23-24 verzilveren en won met 23-25 deze set. In de tweede set bleef Enine Legierse in het veld staan voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist al vanaf het begin Utrecht onder druk te zetten en wist snel op een 14-3 voorsprong komen. Utrecht wist terug te vechten en kon de achterstand verkleinen. Halverwege kwam Margo de Wilde in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl. Margo de Wilde wist met haar blokkering de aanvallen van Utrecht te keren. Nesselande bleef het goed spel vervolgen en kon deze set met 25-15 afsluiten.

In de derde set wisten de Zevenhuizense dames de ingeslagen weg te vervolgen en liet Utrecht niet in hun spel komen. De grote voorsprong werd vastgehouden en Utrecht kreeg geen kans om bij te komen. Met duidelijke cijfers 25-12 werd deze set binnengehaald. Ook in de vierde set verslapte Nesselande niet. Met gevarieerd spel, waarbij de midden aanval van Mariëlle Gerritsen veel kon scoren werd ook deze set gewonnen en wel met 25-17.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 27 januari de uitwedstrijd tegen koploper Kalinko in Den Haag op het programma. Aanvang 14.30 uur in de Houtrust sporthal.

Opstelling:
Nesselande:
Mariëlle Gerritsen (16), Vera Bruggeman (14)(Kris Raaijmakers (1)), Michelle van der Knaap-Bijl (2)(Margo de Wilde (6)), Romy de Gier (1)(Demi van Es), Alaska Zwaanswijk (1)(Enine Legierse (13)), Marleen van Vliet (13), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

Foto: André Dirks