Clicky

Film jongerenkoor MOZ-Art op wereldkankerdag 3 februari 2018 in de Sint Joseph parochie

Copyright Omroep Zuidplas

Più Mosso’ is een heterogeen orkest voor jongeren. Het orkest heeft een symfonische bezetting en speelt voornamelijk klassiek repertoire. Daarnaast maakt het orkest ook ‘uitstapjes’ naar de film - en popmuziek.

In het bericht over de wereldkankerdag  en in het bericht Op zaterdag 3 februari trad het jongerenorkest ‘Piu Mosso’ van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas, op tijdens de wereldkankerdag die Camino Nieuwerkerk had georganiseerd.

Er is al gewag gemaakt  van het fantastische optreden van het jongeren orkest.(artikel gaat verder onder de foto)

Over het stuk dat gespeeld werd het volgende: The Phantom of the Opera (het spook van de opera in het Nederlands) is gebaseerd op een boek van de Franse schrijver Gaston Leroux. De bekende componist  Andrew Lloyd Webber heeft er een musical op gecomponeerd. Voor wie meer wil weten over die musical kan dat onder meer op Wikipedia vinden (musical).(artikel gaat verder onder de foto)Daar vindt je ook getallen van aantal uitvoeringen. Op Broadway bijvoorbeeld waren ze in 2012 al  de 10.000 uitvoeringen gepasseerd.

Een geweldig stuk muziek en fraai uitgevoerd door het jongeren orkest. Gemist? Omroep Zuidplas laat u gaarne meegenieten: