Clicky

VV Nieuwerkerk maakt einde aan ongeslagen status van Unitas

Copyright Omroep Zuidplas

Nieuwerkerk speelde een uitstekende wedstrijd en mochten er nog altijd twijfelaars zijn die denken dat dit team zijn sportieve plicht niet vervult, dan hebben zij gisteren hier een nog duidelijker antwoord op gekregen.

Uitblinker Shane van den Engel werd de matchwinnaar in een enerverend duel onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter L. van Dokkum. De kansen waren schaars in een wedstrijd waar de thuisclub opnieuw een ijzersterk collectief blijkt te kunnen zijn.

Trainer Omar Kahn kon niet beschikken over doelman Sander Hoffmann, Kevin Kamerbeek, Gregory Geybi, Shayron Curiel en Daniel Da Cruz.

Nieuwerkerk opende aggresief en zocht meteen de aanval. De Gorinchemse koploper leek duidelijk verrast, want het moest terug op eigen helft en ook verbaal werd onderling in de beginfase veel gecoached. Deze overompeling had voor de thuisclub eigenlijk de openingstreffer moeten opleveren, maar Unitas bleef overeind. Het had vooral het geluk aan de zijde toen Remco Langerveld eerst zijn schot door de doelman gekeerd zag worden en hij in de rebound de paal raakte. Langzaamaan ontwostelde de ongeslagen koploper zich aan de druk van Nieuwerkerk en bewees met diverse acties over een goed en uitgebalanceerd team te beschikken. Toch kwam het maar nauwelijks voor het vijandelijk doel, omdat net zoals een week eerder in Gouda bij Olympia de ploeg van trainer Omar Kahn als collectief veel te kunnen brengen en met veel inzet de duels op te zoeken. Dat beide ploegen met 0-0 de rust ingingen, zal voor Unitas het beste hebben gevoeld op dat moment. Na de rust wilde de koploper een voorsprong forceren en drong het nu meer aan. Echter de verdediging van Nieuwerkerk stond als een huis. In de 67e minuut dacht Unitas op voorsprong te komen, maar de treffer werd op advies van de neutrale assistent scheidsrechter geannuleerd. Dit was het sein voor de thuisclub er nog een extra schepje bovenop te doen. Onder aanvoering van de onvermoeibare Shane van den Engel kwam Nieuwerkerk een aantal keer gevaarlijk door en het was uitgerekend Shane van den Engel zelf in de 75e minuut die met een schitterende actie en dito schot zijn ploeg op voorspong schoot. Unitas raakte gaandeweg meer en meer geirriteerd en was daarbij te gehaast om de Nieuwerkerkse verdediging echt in problemen te brengen. Nieuwerkerk behield de controle in de slotfase en won uiteindelijk verdiend.

Opstelling VV Nieuwerkerk: Delano Kortstam - Mike van de Ruit - Shanon Koetsier - Ryan Santos - Jeffrey Schenk - Shane van den Engel - Donny van der Dussen (90. Bart Slob) - Jordan Kroon - Davi Lizardo - Rowendey Schoop - Remco Langerveld (84. Bilal Ouahabi)

Foto: Corinne Verkuil