Clicky

81ste container geledigd Unu Pikin te Paramaribo

Copyright Omroep Zuidplas

Op 7 februari jl. is de 81ste en laatste container van het Schoolhulpproject Suriname in Paramaribo geledigd.
 

De opening van deze container werd verricht door: mevrouw Irene van Dijk (voorzitter Stichting voor de Scholen te Suriname) en de heren Cees Verschoor (oprichter Schoolhulpproject Suriname te Rotterdam) en Aad Stuivenberg (voorzitter Schoolhulpproject Suriname te Rotterdam).

Nieuwerkerk heeft iets met Suriname en de verbindende schakel is Cees Verschoor, die samen met honderd vrijwilligers overtollig schoolmeubilair en boeken naar het oorspronkelijke stukje Nederland verscheept.

Vanaf 2007 zijn er in totaal 81 containers verscheept naar Suriname, t.w. 75 40ft zeecontainers en 6 20ft zeecontainers. Met behulp van honderd vrijwilligers, de basisscholen uit de regio Zuid-Holland, bedrijven en instellingen, gemeente Rotterdam, fondsen en vergaarde gelden door leerlingen is het mogelijk geweest om dit doel te verwezenlijken. Niet alleen de lagere scholen in Suriname, maar ook kindertehuizen, kerken, muziekschool, de Universiteit en andere instellingen zijn geholpen. 

Waren het in begin scholieren die hielpen met het uitladen van de container, kwamen de laatste jaren militairen van de landmacht helpen bij het uitladen. Men kwam met 10 man sterk en mede door werd deze container zeer snel geledigd. De scholen en andere instellingen halen op dezelfde dag de toebedeelde spullen op. Ook voor onze counterpartner Unu Pikin hebben we deze keer ook spullen meegenomen.