Clicky

Auticafé viert 3 jarig jubileum

Copyright Omroep Zuidplas

Het Auticafé vindt plaats in jongerencentrum ’t Blok, elke tweede dinsdag van de maand. Het Auticafe werd opgericht voor jongeren met autisme uit de Zuidplas of omgeving, maar staat ook open voor mensen met ADHD en sociale angst. 

Het Auticafé werd opgericht als mogelijkheid om uit te gaan in een omgeving waar jongeren met autisme zich thuis kunnen voelen, anderen kunnen ontmoeten en vrienden vinden. Maar ook informatie te krijgen van sprekers over uiteenlopende onderwerpen die met autisme te maken hebben. In de afgelopen drie jaar zijn dan ook veel mensen geholpen door lotgenoten te ontmoeten, te leren van betrokken sprekers en het delen van interesses.

We zijn trots op wat we in al die jaren voor elkaar hebben gekregen. Zo hebben we vele vriendschappen zien ontstaan en mensen zich zien ontwikkelen die het Auticafe als traptrede naar een nieuwe fase hebben gebruikt. Zo hebben we mensen zien komen en gaan en zagen wij bezoekers meestal wijzer en meer voldaan vertrekken dan dat ze binnenkwamen. Een vaste groep bezoekers komt al trouw seizoen in seizoen uit.
Om het driejarig bestaan te vieren organiseren we op dinsdagavond 13 februari een bijzondere editie.

Programma dinsdag 13 februari
19.30-20.30 uur: start + speech
20.30-21.30 uur: lezing schrijfster Netty Dijkstra-Geuze
21.30-22.30 uur: napraten, drankje + hapje
Netty Dijkstra-Geuze (1978) is schrijfster, musicus, agoog, ervaringsdeskundige en mantelzorger. Netty is getrouwd met Bram en samen hebben zij twee zoons (9, 7 jaar beide ASS) en een dochter (3). Al zes jaar zorgt en begeleidt Netty Dijkstra-Geuze haar twee zoons met autisme. Tot er een dag aanbreekt dat alles haar letterlijk teveel wordt. Ze raakt meerdere keren burn-out en vervolgens overkomt haar een ernstige psychotische depressie. Onlangs verscheen haar boek “Hete thee en drie klontjes suiker”. Netty vertelt hierin openhartig over haar persoonlijke ervaringen. De lezer krijgt in dit boek een beeld van hoeveel impact zware zorgtaken, depressies en autisme binnen het gezin kunnen hebben. Netty komt spreken over haar ruime ervaring en kennis op het gebied van autisme met als belangrijk metafoor haar boek. Het auticafé zal deze avond 1 exemplaar van het boek verloten. Wil jij kans maken op dit boek? Kom 13 februari langs!