Clicky

Jaarlijkse voedseldoos actie stichting Sarfath

Copyright Omroep Zuidplas

De Stichting is dankbaar dat zij hun medemens in Roemenië jaarlijks kunnen helpen met de voedseldoos. “Onze broeders en zusters kunnen de steun ontzettend goed gebruiken en daarom wordt de jaarlijkse voedseldoos actie weer gehouden op biddag."

De dozen van Sarfath worden verdeeld in 20 kleine dorpen door predikanten in Hongaars Roemenië. Elk jaar zien de lokale dominees in Roemenië  ernaar uit om hun arme gemeenteleden en oudere, kwetsbare dorpsgenoten iets extra’s te geven. Om hen een hart onder de riem te steken. Op de zondagen 25 februari tot en met 11 maart staan de lege dozen tijdens de kerkdiensten voor u klaar in de hal van de Lichtkring aan de Dreef 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op woensdag 14 maart worden alle volle dozen in deze kerk verzameld voor transport naar Roemenië.

De voedseldozen actie wordt in circa 25 kerken door het hele land gehouden. Het doel is circa 1.000 voedseldozen in te zamelen en in maart en april naar Roemenië te transporteren en uit te delen. De waarde van de voedseldoos is ongeveer € 22,50. Voor verdere informatie verwijs de stichting u graag naar hun website www.sarfath.nl. Voor deelname en/of meer informatie kunt u ook een email sturen naar ed_ellenbrouwer@hotmail.com.

De stichting Sarfath is in augustus 1995 opgericht als voortzetting van de werkgroep Fundament uit De Voorhof in Capelle a/d IJssel. Deze werkgroep startte met de hulp aan Roemenië in 1990, het jaar na de omwenteling.

De stichting is geboren binnen de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt in Capelle a/d IJssel (De Voorhof) en Nieuwerkerk a/d IJssel (De Lichtkring). Er wordt bij voorkeur samengewerkt met werkgroepen in andere plaatsen. Het doel van de stichting is o.a. om de steun met name te geven in de vorm van verstrekking van materialen voor projecten. De projecten worden geïnitieerd door lokale kerken of instellingen. Sarfath zal nimmer zelf projecten voordragen omdat de projecten uiteindelijk door de lokale kerken of instellingen moeten worden gedragen. Ook daarom wil Sarfath niet dat projecten geheel vanuit buitenlandse hulp worden gerealiseerd. Eigen inbreng vanuit plaatselijke kerken of organisaties is noodzakelijk.