Clicky

Groeneweg wint door prachtgoals

Copyright Omroep Zuidplas

Doelpunten van Groeneweg zorgen voor spektakel op een koud sportpark Van 't Verlaat. 

Na de nederlaag van vorige week wilde v.v. Groeneweg wat recht zetten tegen de nummer laatst XerxesDZB. Na de nederlaag tegen TOGB sloeg Groeneweg al voreg in de wedstrijd toe. Robin Zuierveld maakte zich goed vrij en schoot vanaf de rand van het strafschop gebied de bal onberispelijk in de verre hoek waardoor Groeneweg al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Daarna was het de beurt aan Bas Roos om het doel XerxesDZB onder vuur te nemen, hij wist de voorzet van Coen Hoogeveen echter niet tot goal te promoveren. In de 23e minuut was het echter wel raak. Met een Van Persie-achtige actie maakte Zuierveld wederom ruimte voor het schot en ook ditmaal liet hij XerxesDZB-doelman Jon van de Donk kansloos. Beiden ploegen creeërden in de eerste helft verder weinig tot niets. 

Na het fluitsignaal voor de tweede helft trok Groeneweg direct ten aanval, hetgeen nog niet resulteerde in doelpunten. Daarna was het de beurt aan XerxesDZB dat via een schot op de lat van Mohamed Doekhi en een kans voor open doel door Angelo van der Spek dichtbij de aansluitingstreffer was. Een kwartier voor tijd maakte Freek Hoogeveen echter op weergaloze wijze een einde aan de hoop van XerxesDZB op een goed resultaat op sportpark Van 't Verlaat. Op aangeven vanaf Bobbie Groeneveld trapte Hoogeveen de bal met een acrobatisch hoogstandje achter Van der Donk en tekende zo voor de 3-0. De stemming was na afloop dan ook opperbest. Complimenten waren er expliciet voor Zuierveld en Freek Hoogeveen door hun doelpunten, daarnaast werd ook de defensie geprezen voor het houden van de nul.

Door de overwinning onderstreept Groeneweg de ongeslagen status op eigen veld. Van de zeven thuiswedstrijden won Groeneweg er maar liefst zes en speelde er één gelijk. Daarnaast blijven de Zevenhuizenaren op de derde plek staan hetgeen uitzicht biedt op de titel in de tweede klasse D.