Clicky

Weer een vijfsetter voor de dames van Nesselande, paravolley kan succes niet vervolgen

Copyright Omroep Zuidplas

De Nesselande dames speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer twee van de derde divisie, Irene uit Bilthoven, de paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in Almere tegen Allvo.

DAMES:
Zevenhuizen - De Nesselande dames speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer twee van de derde divisie, Irene uit Bilthoven. Ook nu weer wisten de Zevenhuizense dames na een achterstand de wedstrijd met 3-2 te winnen. Nu met de setstanden 25-19, 23-25, 18-25, 25-14 en 15-13.

Trainer/coach William Klaver stelde in deze wedstrijd de volgende basis op in het veld Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon met vol

Vertrouwen aan de set en kregen een team tegenover zich, die niet voor niets op een tweede plek staat. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en Nesselande kon pas na zeventien punten een verschil gaan maken. Met een sterke service van Michelle van der Knaap-Bijl wisten de Zevenhuizense dames de stand naar 21-17 te tillen. In de eindfase wist Nesselande door te drukken en met het blok van Mariëlle Gerritsen werd de set afgesloten met 25-19. In de tweede set nam Nesselande gelijk de leiding, maar het sterke verdedigen en goede midden aanval van Irene zorgde ervoor dat de Bilthovense dames bij de twaalf langszij kwamen en met een sterke service door konden stoten naar een voorsprong. Nesselande maakte in deze fase van de set teveel onnodige fouten en liep daardoor achter de feiten aan. Bij 17-22 bracht coach William Klaver de bekende dubbele wissel in, Demi van Es en Kris Raaijmakers vervingen Vera Bruggeman en Romy de Gier in het veld. Nesselande kwam dichterbij en bij 22-24 nam de coach van Irene nog een time-out om opmars te stoppen. Dit lukte na een punt en met 23-25 nam Irene bezit van deze set.

De derde set begon goed, maar ging toch de kant van de tweede set op. Irene wist met haar service de druk op Nesselande te zetten en de achterstand ombuigen naar een voorsprong. Ook de midden aanval was bepalend voor de 18-25 setwinst. In de vierde set liet coach William Klaver Alaska Zwaanswijk en Kris Raaijmakers binnen de lijnen staan. Deze formatie wist de draad goed op te pakken. Nesselande had in Marleen van Vliet een sterke aanvaller en blokkeerder binnen het team, waardoor de stand naar 11-8 werd gebracht. De Zevenhuizense dames lieten zich niet meer van de wijs brengen en bleven lustig punten scoren waarmee het gat groter werd. Uiteindelijk was de sterke service van Kris Raaijmakers voldoende om deze set met 25-14 binnen te halen en zo een vijfde set af te dwingen. In deze beslissende vijfde set hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht en kon Nesselande na de kantwissel meer afstand nemen. De service van Romy de Gier zorgde ervoor dat het gat groter werd. Daarna kon Nesselande, ondanks dat Irene nog tot 14-13 naderde, deze set met een sterke aanval van Alaska Zwaanswijk met 15-13 winnen en zodoende een goede 3-2 uitslag op de borden zetten.

Voor de dames van Nesselande staat donderdagavond in eigen huis de afgebroken wedstrijd tegen het Schoonhovense DOS om 21.30 uur op het programma. In deze afgebroken wedstrijd stonden de Zevenhuizense dames met 0-2 (12-25, 20-25) achter. Dus donderdagavond moeten de dames vanaf het begin het spel maken om een vijfsetter eruit te halen.

Opstelling Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl (6)(Margo de Wilde (2)), Marleen van Vliet (19), Mariëlle Gerritsen (13), Romy de Gier (5)(Demi van Es), Vera Bruggeman (3) (Kris Raaijmakers (12)), Enine Legierse (7)(Alaska Zwaansdijk (9)), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

PARAVOLLEY:
Almere - De paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in Almere tegen Allvo en gingen na de 3-2 winst bij de koploper vorige week met veel vertrouwen daar naartoe. Na een spannende eerste set die gewonnen werd, wist Allvo toch het heft in handen te nemen. Nesselande kon slechts één punt mee naar huis nemen na de via de setstanden 26-28, 25-12, 25-19 en 25-23 met 3-1 verloren wedstrijd.

Nesselande met een minimale bezetting en gelegenheidscoach/speler Jaap Mensink, weer kon beschikken over Hugo de Winter, zette de volgende basis in het veld; Timo Mans, Merijn Bruijne, Tom Poortman, Robert Paul Buitendijk, Robert-Jelle Breunesse en Thomas de Vries.

Er werd begonnen met de opstelling, die vorige week bij koploper Apollo zo sterk startte en zo de basis legde voor de overwinning. De beide teams hielden elkaar in deze eerste set in evenwicht en Nesselande kon bij 15-19 een klein gaatje slaan. Dit kon meegenomen worden naar 20-23. Er waren vijf setpoints nodig om de set binnen te slepen tegen het lange en ervaren team van Allvo. De Almeerders misten wel de sterke aanvaller Richard Vollema die met een blessure aan het sleutelbeen een tijdje moet toekijken. Met 26-28 werd deze zwaarbevochten set binnengehaald. Het eerste punt was dus al binnen. Vol goede moed werd er aan set twee begonnen. Allvo begon weer scherp en dat was duidelijk te merken. Nesselande keek al snel tegen een 13-5 achterstand aan en Jaap Mensink werd in het veld gebracht voor Thomas de Vries. Dit had niet het gewenste effect en bij 19-8 werd de tweede time-out gebruikt. Er werd nog een kleine eindsprint gemaakt maar met 25-12 was deze set voor de gastheren.

Hugo de Winter startte in de derde set op de plaats van Thomas de Vries. Nesselande was van plan om weer de scherpte van de eerste set te pakken en de irritaties richting het arbitrale duo achterwege te laten. Vanaf het begin was de pass een probleem. Bij 5-1 kwam Jaap Mensink dan ook weer in het veld in voor Hugo de Winter om een stabielere pass te verzorgen. Dit had enigszins effect en Nesselande kwam terug tot 9-6. Op de services van internationals Robin van Damme en Said Mezlay liep Allvo ver uit naar 19-9. Na de time-out kwam Timo Mans aan service en wist Nesselande met spel de stand naar 20-16 te trekken. Het werd nog een beetje spannend maar Allvo wist de set te pakken met 25-19. De irritaties richting de inconsequente scheidsrechter liepen af en toe hoog o. Dit leidde dan ook tot een aantal waarschuwingen.

In de vierde set begon Nesselande weer scherper en nam een 7-9 voorsprong. Bij deze stand kreeg Tom Poortman een onterechte gele kaart toen hij vermeend “bewegingen maakte alsof hij het niet met de scheidsrechter eens was”. De set ging verder gelijk op en via 21-21 en 24-23 kwam het einde van de set rap dichterbij. Pas bij het derde matchpoint kon Allvo de wedstrijd met 25-23 winnend afsluiten.

De achterstand op de top vier is nu weer vijf punten. Niet onoverbrugbaar in de laatste vijf competitiewedstrijden maar de kans is wel veel kleiner geworden. Voor Nesselande is het nu zaak om de focus aan de eigen kant te leren houden. Alleen dan kan het goede spel van vorige week weer teruggepakt worden. De zitvolleyballers krijgen een maandje de tijd om dit te doen. Op 10 maart wordt de volgende wedstrijd gespeeld. Dan staat om 16.15 uur Apollo weer te wachten in sporthal de Looierij in Mill. Dezelfde plek waar vorige week de overwinning weggesleept werd.