Clicky

CDA wil geen centralisatie van sportvoorzieningen

Copyright Omroep Zuidplas

Het CDA Zuidplas kiest vóór sport.

Tinet de Jonge (lijsttrekker bij de komende verkiezingen) geeft aan “Afgelopen tijd heb ik veel gesproken met verenigingen. We weten wat er leeft! Sport gaat niet alleen over vandaag en morgen, maar om samen  na te denken over de toekomst! Iedereen moet kunnen sporten: kinderen, ouderen en mensen met een beperking!”.

Tinet de Jonge geeft aan waar het CDA voor staat: “Sport is onmisbaar voor de leefbaarheid in de dorpen, het verbindt en geeft sociale contacten en is belangrijk voor de gezondheid. In elk dorp moeten er daarom een binnen- en buitensportmogelijkheden zijn.”.

Als er sprake is van groei van het aantal inwoners moeten, zoals één van de verenigingen aangaf, de verenigingen de ruimte krijgen om mee te groeien. De gemeente is in eerste instantie verantwoordelijk voor goede sportaccommodaties.  Als verenigingen het onderhoud zelf willen doen, moet er maatwerk mogelijk zijn.  Gemeente en verenigingen moeten SAMEN optrekken. Alleen als we er samen voor gaan, zijn we in staat om besturen te ontlasten en vrijwilligers te ondersteunen, zijn we in staat om verenigingen levensvatbaar te houden en zijn we in staat om onze sporters te laten genieten van sport! 

Voor het CDA is sport cruciaal, het budget voor sport mag de komende periode dan ook niet omlaag. Het is belangrijk dat verenigingen weten dat de gemeente (via accommodaties en subsidies) zich voor lange termijn wil inzetten voor de sportverenigingen.

Wat speelt er in de dorpen?:
• In Nieuwerkerk is er te weinig ruimte voor een aantal sportverenigingen. Zowel de hockey-, de gymnastiek- als de korfbalvereniging hebben extra ruimte nodig. Ook voor buitensporten is er te weinig ruimte. De voetbalvereniging heeft extra veldruimte nodig en ook de parkeerproblematiek vraagt om een oplossing.

• In Zevenhuizen hebben de tennis- en de voetbalvereniging behoefte aan duidelijkheid. Er moet voldoende ruimte zijn voor de toekomst om uit te breiden in verband met de groei als gevolg van de grote hoeveelheid extra woningen. Ook sporthal Swanla moet voldoende ruimte bieden aan de ambities van de binnensportverenigingen.

• In Moordrecht zit de voetbalvereniging klem tussen de woningen. Verplaatsing van het complex is een oplossing waarbij gelijk de veldenproblematiek opgelost moet worden.

• In Moerkapelle is de verplaatsing van de voetbalvereniging en de inpassing van de tennisvereniging gerealiseerd. Hierdoor is het multifunctionele verharde trainingsveld voor de voetbal en de rolschaatsvereniging echter verdwenen. Bij de bouw van de brede school kan een extra multifunctionele speelruimte komen waar ook de rolschaats vereniging gebruik van kan maken.