Clicky

Herinrichting van de Oosterkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De nieuwe gemeente van de Oosterkerk heeft de plannen gereed voor een gehele herinrichting van en de nodige aanpassingen aan het reeds bestaande kerkgebouw.

Hoe is het zo ver gekomen? Sinds enige tijd zijn er twee Capelse PKN-wijkgemeenten gefuseerd en is het kerkgebouw de Morgenster aan de Spoorlaan verkocht. Door middel van een enquête zijn de gemeenteleden van beide wijken gepeild over de keuzes die gemaakt moesten worden voor de toekomst en de verwachtingen rond het samengaan. Nadien is een projectgroep gevormd door een aantal kerkleden. Samen met een landelijk bekend architectenbureau in het kerkelijk circuit, is er een inventarisatie gemaakt van de wensen en ideeën. Het geheel van deze opzet is vertaald naar en uitgewerkt in een eigentijds, functioneel en modern kerkelijk onderkomen.  

Inmiddels heeft de begeleidende bouwcommissie groen ‘licht’ van alle interne als ook externe partijen. De bouwvergunning is reeds definitief en eind februari zal het heien starten. Adres: de Vallei 2 in de wijk Oostgaarde.

Voor degenen, die niet kunnen wachten op het fraaie eindresultaat, bezoek dan alvast de website van de nieuwe gemeente: www.deoosterkerk.nl doorclicken naar de mooie plaatjes over het Nieuws en de Herinrichting.