Clicky

Modeshow in de Ringvaartkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Op zondag 4 februari was er een speciale jongerendienst in de Ringvaartkerk met het thema ‘Krijg de klere’. Het was een mooie combinatie met het ZWO project dat zich richt op ‘Geen kinderarbeid in de textielindustrie’.

Om hier een actuele en persoonlijke draai aan te geven, werd er aan het begin van de dienst een modeshow gepresenteerd. Het ging hierbij niet zozeer om wat de modellen droegen. De aandacht ging vooral uit naar hoe en door wie de kleding gemaakt was. Met behulp van de website van Rank a Brand werden de kledingmerken van de modellen onder de loep genomen. De uitslag viel niet mee, want veel merken scoren vrij slecht. Er is dus nog veel te doen in de kledingindustrie.
 
De bijbeltekst die werd gelezen was ook al niet heel makkelijk. Jacobus 5:1-11 begint al heftig met duidelijke taal voor de rijken: Uw rijkdom is verrot en uw kleding is door mot aangevreten. En heel eerlijk, de meeste van ons horen echt bij deze rijken. In het tweede deel van de tekst staan meer bemoedigende woorden over geduld en standvastigheid.
 
Tijdens de overdenking werden we nog eens goed aangesproken over hoe we soms met onze rijkdom omgaan. Maar ook dat het helemaal niet zo makkelijk is te bepalen wat nu juist is. Juist als het om iets heel concreets als kleding gaat. Wat kan één persoon nu betekenen of veranderen? Niet veel, maar elke stap is er een, elke stem is er een. Soms is er nog maar een stap of een stem nodig voor een grote verandering. Ook al zie je dat zelf niet gelijk.
 
De muzikale omlijsting paste goed in het thema. Met onder andere het lied Gaat je droom bestaan uit de musical Josef en diverse liederen uit de Hemelhoogbundel. Prachtig uitgevoerd door de Sunday Half Hour band. Men kijkt uit naar een volgende creatieve jongerendienst.