Clicky

Snerttoernooi JBC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag was het dan eindelijk zover: De kantine stroomde vol voor het jaarlijkse snerttoernooi. Na de inschrijving kon om 12:00 uur dan de strijd gaan beginnen, voor het eerst volgens een voor JBC Nieuwerkerk nieuw systeem, namelijk het Zwitsers systeem.

Voor de meeste aanwezigen even wennen, maar al gauw was men gewend en trof men tegenstanders van gelijke sterkte, hetgeen als zeer goed werd ervaren.

25 teams bonden de sportieve strijd met elkaar aan, om na de eerste ronde te genieten van een heerlijke kom erwtensoep.

In een goed gevuld boulodrome werden de vier partijen afgewerkt, en rond vijf uur kon dan eindelijk de eindstand worden bepaald, er is gestreden op het scherpst van de snede, maar Siebren Hulzenga en Wolfgang Fraszczak waren deze dag de sterkste gevolgd door Wilco Dekker en Cor Visser en op de derde plaats Leen van der Hoek en Dick Verkuil.

Al met al een geslaagde dag en de winnaars gingen huiswaarts met leuke erwtensoeppakketten.