Clicky

Stemwijzer ook voor Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdag 14 februari presenteert Zuidplas haar StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. 

De StemWijzer bevat voor Zuidplas 29  stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer behandelt de belangrijkste verkiezingsthema’s die spelen in de gemeente zoals wonen, werken en participatie. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de gebruiker te zien met welke partijen hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Zuidplas één van de 44 gemeenten met een Stemwijzer
ProDemos heeft StemWijzers gemaakt voor 44 gemeenten: Aalten, Achtkarspelen, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam (21 februari online), Apeldoorn, Baarn, Beuningen (13 februari online), Borger-Odoorn (21 februari online), Bronckhorst, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, De Fryske Marren, Gooise Meren, Halderberge (19 februari online), Hengelo, Huizen, Kampen, Katwijk, Krimpenerwaard, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Loon op Zand, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop (17 februari online), Nijkerk, Oldambt, Oss, Rijswijk, Schagen, Schiedam (17 februari online), Smallingerland, Staphorst, Tilburg, Tytsjerksteradiel, Utrechtse Heuvelrug, Vlaardingen (17 februari online), Waalwijk (21 februari online), Zaanstad, Zuidplas.

De StemWijzer voor Zuidplas is vanaf woensdag 14 februari te vinden op www.stemwijzer.nl