Clicky

Voetbaloverzicht: Moordrecht hard onderuit, Nieuwerkerk wint ruim

Copyright Omroep Zuidplas

Hoe verging het de Zuidplasploegen in deze inhaalspeelronde?

v.v. ​Moerkapelle
De blauw-witten uit Moerkapelle zijn er niet in geslaagd te stunten tegen de koploper NSV'46. Topscorer Laurens Sluiter viel al na 10 minuten uit door een hamstringblessure wat het voor Moerkapelle niet makkelijker maakte. NSV'46 scoorde in beide helften één keer, waardoor de Moerkapellenaren met 2-0 verloren. Door de nederlaag blijven de bespelers van sportpark De Wilde Venen op de 14e en laatste plaats staan. 

v.v. Moordrecht
De gifbeker is nog niet leeg voor v.v. Moordrecht. Na de 0-7 nederlaag tegen v.v. Nieuwerkerk werd ook deze week met ruime cijfers verloren. Ditmaal was Bergambacht met 0-6 te sterk voor het team van nieuwbakken Moordrechttrainer Dennis de Jong. Echter blijft de Moordrechtse v.v. op de 11e plaats staan in de vierde klasse na de nederlaag.

​v.v. Nieuwerkerk (za)
Voor de zaterdag afdeling van v.v. Nieuwerkerk leek er afgelopen speelronde geen vuiltje aan de lucht. De nummer één-na-laatst, Swift Boys, werd eenvoudig opzij geschoven door de formatie van trainer Ron Luijten. De ruime overwinning resulteerde daarnaast in een stijging op de ranglijst; s.v. Gouda werd verdreven van de zesde plaats in de vierde klasse E

​v.v. Groeneweg
In de strijd om de kop in de tweede klasse heeft v.v. Groeneweg goede zaken gedaan. Door doelpunten van tweemaal Robin Zuierveld en Freek Hoogeveen boekte de roodhemden alweer de zesde thuisoverwinning op rij. XerxesDZB werd eenvoudig met 3-0 aan de kant geschoven door de club uit Zevenhuizen. Omdat alle concurrenten ook wisten te winnen blijft de ploeg van trainer René van Beek steken op de derde plaats, op drie punten van koploper c.v.v. Zwervers. 

​v.v. Nieuwerkerk (zo)
Omdat afgelopen weekend een inhaalspeelronde betrof en v.v. Nieuwerkerk keurig op schema loopt was de zondagtak dit weekend vrij van voetbalverplichtingen. Volgende week speelt de ploeg van Omar Kahn thuis tegen het Reeuwijkse RVC'33.