Clicky

VV Capelle speelt doelpuntloos gelijk

Copyright Omroep Zuidplas

In een zeer matige wedstrijd, waarin de kansen op één hand te tellen waren, kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Capelle, dat voor het eerst onder de leiding van nieuwe trainer Ron Timmers opereerde, speelde zeker verdedigend een prima wedstrijd, maar kon aanvallend geen potten breken. Zeker de in de basis teruggekeerde routinier Frank Karreman speelde daarbij een hoofdrol. In de eerste helft kreeg DOVO in het eerste kwartier twee mogelijkheden, maar Nick Koster en Marley Berkvens zagen hun inzet of gekeerd worden door keeper Bradly van der Meer of de bal ging hoog over het doel. Capelle had ook twee kansjes. Olaf van der Sande schoot in het zijnet en Steven Oltshoorn richtte veel te hoog. Verder kopte Berkvens nog een keer uit een voorzet net naast het doel. Dat waren de hoogtepunten uit de eerste helft.

In de tweede helft duurde het tot de 70e minuut, voordat één van beide doelen bereikt werd. Ditmaal was Capelle dichtbij een doelpunt, toen een harde voorzet van Bram van Eijk net niet kon worden ingetikt door de ook in de basis teruggekeerde Tim Vincken. Het was de enige kans voor Capelle. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zette DOVO nog aan en zag een bal van de lijn gehaald worden. In de 90e minuut tenslotte miste Leon Toonen nog de kans op een overwinning, maar gezien het spelbeeld zou dat niet terecht geweest zijn. Het eindigde zoals het begon en de 0-0 was de terechte uitslag.
Er is voor trainer Ron Timmers zeker in aanvallend opzicht nog een hoop werk te verrichten, maar verder geeft de manier, waarop Capelle vandaag inzet toonde en vocht voor elke meter hoopgevend voor de rest van het seizoen. Komende zaterdag moet dan ook kost wat kost gewonnen worden van ONS Sneek.

Scheidsrechter Erik ter Brake gaf gele kaarten aan Capellenaren Van Eijk, De Bruin en Pollemans.

Capelle: Van der Meer, Jaliens, Karreman (80 Dams), Pollemans, Van Eijk, Avdic, De Bos, De Bruin (65 Letterie), Van der Sande, Oltshoorn (62 Kousemaker), Vincken.