Clicky

Avond met kunstenaar Piet Kouwenhoven: ‘Van beweging in muziek tot dynamisch schilderij’

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdagavond 14 februari maakte kunstenaar Piet Kouwenhoven’ een kunstwerk, terwijl er door leerlingen van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas gemusiceerd werd. 

Dit alles gebeurde in de aula van de muziekschool. Vooraf was er door Piet met Bastienne Prins, directeur van MOZ-Art , over de aard van het kunstwerk en de plek waar het kunstwerk zou komen te hangen overlegd . Gekozen was voor een vierluik waarop muzikanten te zien zouden zijn. Natuurlijk kan zo’n schilderij niet in een avond gemaakt worden, daarom had Piet thuis al een schets gemaakt. Heel bijzonder was de manier waarop Piet aan het werk ging. Je zou denken dat hij tijdens het schilderen steeds naar de muzikanten zou kijken. Dat deed hij juist niet, hij liet zich leiden door de puls van de muziek. Bij het optreden van popband The Severalls werden zijn bewegingen groter. Dat kwam door de beat zei Piet. En bij het musiceren van het Hamersmakwartet (klarinetkwartet) die o.a. ook Klezmermuziek ten gehore brachten, werden de bewegingen van zijn kwast springeriger. Hij vertelde dat hij deze Joodse muziek als dansant ervoer. Totaal was het was een zeer verrassende avond waarbij de interactie tussen muziek maken en schilderen centraal stond. Het vierluik is binnenkort in de hal van de muziekschool in Nieuwerkerk te aanschouwen.