Clicky

CDA Zuidplas: Politie terug in Zuidplas, SAMEN werken aan veiligheid!

Copyright Omroep Zuidplas

Over het thema Veiligheid is Tinet de Jonge (lijsstrekker voor het CDA Zuidplas) stellig: “Veiligheid is één van de belangrijkste thema's voor het CDA Zuidplas!” 

Hierbij wil het CDA Zuidplas het volgende bereiken:
1. Terugkeer van een politiebureau of politiepost
2. Ondersteunen en stimuleren van buurtpreventiegroepen
3. De brandweer helpen bij het zoeken naar voldoende vrijwilligers

Het politiebureau in de gemeente moet volgens het CDA Zuidplas terugkomen. Zowel voor de bereikbaarheid als ook voor de zichtbaarheid. Afgelopen jaren is de politie landelijk gecentraliseerd en is aandacht en aanwezigheid in dorpen minder geworden. De gemeente kan helpen bij het faciliteren van de politie. Het gesprek aangaan met de korpsleiding en politieke druk opvoeren om te zorgen dat er landelijk andere keuzes worden gemaakt om politie dichtbij de mensen te organiseren. Zodoende kunnen inwoners en politie nog beter SAMEN werken aan de veiligheid in de dorpen!
       
Vorige week nog heeft Tinet de Jonge bedankjes uitgedeeld bij Buurtpreventie Zevenhuizen. Er zijn een hoop inwoners die zich vrijwillig inzetten om de buurtpreventie apps te laten werken. Een bedankje is dan ook zeker op z’n plaats. SAMEN staan we sterk(er)! Het CDA Zuidplas wil ook komende periode deze groepen maximaal ondersteunen.
Naast de veiligheid op straat, krijgt het CDA  Zuidplas ook signalen dat de situatie bij de brandweer nijpend begint te worden en zelfs soms al kritiek is. De brandweer is voor een groot deel een vrijwilligersorganisatie. Inwoners die  ook midden in de nacht, huis en haard achterlaten om andere gezinnen te redden. De gemeente kan de brandweer ondersteunen in het zoeken naar en ondersteunen van de vrijwilligers.

In het nieuws en actualiteiten programma Zuidplas in het Weekend sprak Danny Govers hierover met Tinet de Jonge, lijsttrekker van het CDA Zuidpas bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen:

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

cor laurier 22-2-2018 10:15

Nu ik wil ook wel de politie terug .Maar dan wel op straat.Het terug willen hebben van een politie bureau is eigenlijk kiezers bedrog .Of we behoefte hebben aan een politie post is maar de vraag .De momenten dat ik op  het raadhuis was zag ik maar weinig mensen  bij deze post .De  politie heeft van die mooie busjes die ze gebruiken bij controles .Waarom deze  niet gebruiken als politie post .Bijvoorbeeld, men verzocht om aangifte te doen  van de fietsen vernieling bij station Nieuwerkerk .Waarom niet een paar avonden bij  het station gaan staan met zo bus om de aangiftes op te nemen .Waarom niet elke week een paar uur op de markten staan zodat je de politie aan kan spreken, Waarom niet op zaterdag bij de sport velden  staan .En ze zijn zichtbaar .De wijkagent in Moordrecht houdt spreekuur op maandag in de breede school .Is dat zichtbaar?Waarom niet op een zaterdag of woensdag op  de markt op de Smidse . Dit kan  preventief werken en het is laagdrempelig .Maar gaat de politie nu niet verstoppen in bureaus of politieposten  dat is schijnveiligheid. De kop van het CDA is mooi maar het brengt niets .