Clicky

VVD wethouder Ruimte Ordening Jan Hordijk over A12-corridor

Copyright Omroep Zuidplas

'Zuidplas in het Weekend' sprak met VVD wethouder Ruimte Ordening Jan Hordijk over het niet ondertekenen van het bestuursakkoord A12-corridor van de Provincie Zuid-Holland, VNO-NCW en enkele gemeenten. 

Eerder wist Omroep Zuidplas te melden dat Zuidplas niet overgaat tot ondertekening van het bestuursakkoord.

In het nieuws en actualiteitenprogramma 'Zuidplas in het Weekend' sprak Omroep Zuidplas' Herman van Niedek hierover met VVD wethouder Ruimte Ordening Jan Hordijk:

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 25-2-2018 8:28

Enige cijfers.

Bleizo: 120 ha grasland/NSstation €80 mln (2014).

Glasparelplus (Waddinxveen): 90 ha waarvan 70 % verkocht en 54 ha als grootste glastuinbedrijf in aanbouw.

Knibbelweg Oost: 65 ha ( beluister interview).

Dus de bestuursovereenkomst betreft effectief : Bleizo 120 ha en Glasparelplus 30 ha. 

Daarnaast liggen er ook nog bedrijfsterreinen in de aanbieding in Lansingerland zoals Veilingterrein( moet weg in haar geheel) en Prisma.

Het is overigens een probleem, dat haar oorsprong vindt in een conflict in 2014 tussen Waddinxveen en Lansingerland over de vestiging van Lidl Distributiecentrum. Een conflict dat de Raad van State maar weer moest oplossen. Op zich geen zaak voor Zuidplas, dat evenals Waddinxveen ook geen deel uitmaakt  van RdamdenHaag, dat ca €50 mln in het nieuwe station Bleizo lees Lansingerland heeft gestopt.

Kortom of je coördineert als provincie de A12 van Nootdorp tot Gouda of je beperkt je tot Lansingerland! Gelet op de grootte van de problematiek ligt het laatste voor de hand.