Clicky

Gouda voor de vijfde keer op rij in Berlijn met eigen stand op grootste reisbeurs ter wereld

Copyright Omroep Zuidplas

Voor de vijfde keer op rij heeft VVV Gouda op de reisvakbeurs ITB in Berlijn een eigen balie in de Holland Stand van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC). 

De ITB vindt plaats van woensdag 7 t/m vrijdag 9 maart en is een van de grootste reisbeurzen ter wereld en kent drie vakdagen voor de reisindustrie. De ITB beurs trekt jaarlijks ruim 110.000 internationale vakbezoekers. In de Holland Stand presenteren zich dit jaar ruim 60 Nederlandse partijen.
Het bezoek van Duitse toeristen aan ons land groeit de laatste jaren sterk. Er wordt ook dit jaar weer veel belangstelling verwacht voor bestemming Nederland en voor Gouda. Er staan al veel afspraken met grote Duitse partijen gepland.

“De afgelopen jaren hebben we door onze deelname aan de ITB al met veel grote Duitse partijen contact weten te leggen. En met resultaat! Inmiddels staat Gouda bij een groeiend aantal Duitse touroperators in het reisprogramma. We zijn heel blij met alle aandacht van de Duitse reissector voor Gouda. Ook in het afgelopen jaar is het aantal Duitse toeristen dat een bezoek bracht aan Gouda weer sterk gegroeid. De top drie buitenlandse bezoekers (gemeten aan de VVV-balie in de Goudse Waag) kwam vorig jaar uit: Duitsland, Frankrijk en België,” zegt Heleen de Winter, coördinator Toeristische Promotie Gouda.
“We hebben op de beurs al een flink aantal afspraken gepland met grote Duitse reisorganisaties. We vertellen over de mogelijkheden die Gouda biedt en over mooie nieuwe ontwikkelingen in de stad zoals de opening van de Kamphuisen Siroopwafelfabriek en de Cheese Experience plannen.”