Clicky

Marien Kollenstaart spreek op Reveilweek

Copyright Omroep Zuidplas

Marien Kollenstaart, voorganger van de Kerken in Nesselande (KiN), spreek komende zomer tijdens de Reveilweek.

De Reveilweken worden elk jaar georganiseerd door Near East Ministry (NEM) voor christenen uit Nederland en België. In de zomer zijn er drie Reveilweken, waarvan er twee plaatsvinden op het NEM-centrum en één op de Kroeze Danne in Ambt Delden. Naast deze drie weken is er rond het Hemelvaartweekend een Mini-Reveilweek op het NEM-centrum.

Het thema van 2018 is Koninklijk Kiezen. Net zoals bij Jozef kan er kan heel wat gebeuren in je leven. Koninklijk Kiezen maakt dat je steeds meer op Jezus Messias gaat lijken.

De NEM heeft in het Midden-Oosten een groot netwerk opgebouwd onder Joden én Arabieren. Onze vrijwilligers geven er praktische hulp, ze leven mee en luisteren naar de verhalen. Hun houding wordt gekenmerkt door bescheidenheid, volharding, trouw en door hun praktische liefde voor de mensen die op hun weg komen. Christenen die op deze wijze bruggen willen helpen bouwen in het Midden-Oosten kunnen voor kortere of langere tijd worden uitgezonden.

De Bijbel is de belangrijkste bron van inspiratie voor de NEM. Het woord van God is de basis voor hun werk in het Midden-Oosten en de bron van hun hoop. Men wordt vooral aangesproken door wat de Bijbel zegt over de bijzondere relatie die christenen met het volk Israël hebben. Daar geeft men graag onderwijs over en ze blijven zich daar zelf ook in verdiepen.