Clicky

Pastoor v. Klaveren leid eucharistieviering Stille Omgang

Copyright Omroep Zuidplas

Voor de achttiende keer zullen een aantal parochianen uit de Geloofsgemeenschappen Gouda, Moordrecht/Gouderak de Stille Omgang in Amsterdam lopen die plaatsvindt in de nacht van 17 op 18 maart.

Pastoor Van Klaveren zal voorgaan in die eucharistieviering in de Begijnhofkapel in Amsterdam. Vervoer wordt geregeld vanuit Gouda naar Amsterdam en weer terug. Op deze avond komen naar verwachting 7000 bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij één van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in een van de zeven binnenstad kerken.

Tijdens de jaarlijkse Stille Omgang gedenken duizenden gelovigen uit het hele land een hostiewonder dat in 1345 in Amsterdam plaatsvond. Sinds de middeleeuwen werd dit voorval herdacht met een jaarlijkse sacramentsprocessie. Toen er na de reformatie echter een processieverbod kwam, begonnen katholieken de route ’s nachts in het geheim te lopen. Hieruit is de Stille Omgang ontstaan. Op de website www.stille-omgang.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Zie ook de artikelen:
Mgr. Van den Hende bij Stille Omgang
Nacht van de Stille Omgang