Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij Ondernemerstour ChristenUnie/SGP: Nedco

Copyright Omroep Zuidplas

De heer Nederlof van Nedco ontving de delegatie van de CU-SGP. Het gaat om een internationaal opererend bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het bedrijf produceert, importeert, verpakt en verhandelt veel op het gebied van witgoed, ventilatie, presentatie en constructie van speelgoed.

De punten die in het Ondernemersplan van de CU-SGP die spelen bij dit bedrijf:

· Iedereen doet mee

· Verbreding van de A20

Het bedrijf is in 1986 klein gestart, maar werd pas in augustus 1991 een full opererend bedrijf midden in Crooswijk. Na 3 jaar waren ze daar uit gegroeid. Na 5 jaar op bedrijventerrein Hooge Veenen en in 1999 naar de Bredeweg en in 2015 volgde de nieuwbouw waar het bezoek plaats vond.

De heer Nederlof had een boeiend verhaal over een stukje geschiedenis hoe ze van import naar zelf produceren overgingen. In 2005 is het bedrijf gestart in China en 1 jaar later startte de eigen fabriek daar. Het begon met de bestelling van sulky’s. 2 Containers en toen wilde de eigenaar niet meer leveren. Maar de zoon kwam hen achterna. Die wilde wel groeien en zag kansen, maar geld ontbrak. Met Hollandse investering van pand en machines en zoonlief voor het personeel kwam de fabriek tot stand. Een substantieel deel van de inkoop komt nu uit eigen fabriek in China.

Het bedrijf heeft al 20 jaar mensen met een arbeidsbeperking aan het werk en heeft daarvoor een beleid voor om werk aan al de medewerkers aan te bieden aan zijn of haar niveau. Op dit moment zijn er 19 in dienst. Het is niet gemakkelijk om deze mensen aan te trekken en het bestand is niet groot. De gemeente is organisatorisch nodig voor contact met alle organisaties.

Een zorgenpunt is de A20. De uitvalswegen zijn goed, maar de A20 zelf is een drama voor personeel en chauffeurs die naar het bedrijf komen. Verbreding van de A20 moet een punt van aandacht blijven.