Clicky

Pelgrimstocht in Groene Hart

Copyright Omroep Zuidplas

Voor de achtste keer organiseert de Vastenactie van de geloofsgemeenschap Gouda, Moordrecht/Gouderak een driedaagse pelgrimstocht. Deze keer wandelt men in het gebied tussen Woerden, Bodegraven en Noorden.

Het motto is: 'Tot in het Groene Hart geraakt'. Van 22 tot 24 maart 2018 pelgrimeert men zich ter bezinning op zichzelf en hun levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het Vastenactieproject in Zambia. Onderweg houden ze halt voor momenten van bezinning. Voor zichzelf, voor hun tochtgenoten, voor medemensen in Zambia of elders in de wereld en voor Gods Schepping. En natuurlijk draagt deze wandel driedaagse ook bij aan een gezellige en waardevolle ontmoeting tussen mensen.

“Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet' is het jaarthema van Vastenactie 2018. Het vormt het uitgangspunt voor de pelgrimstocht en de bezinningsmomenten die we iedere dag houden. In Zambia gaan de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria waar niemand komt, om te zorgen voor aidspatiënten, voor grootouders die op hun oude dag voor hun kleinkinderen moeten zorgen en voor kinderen die hun ouders hebben verloren. We willen stilstaan bij de vraag hoe we tochtgenoten van de zusters kunnen zijn.”

Men wandelt drie dagen door het Groene Hart. Elke dag 20 kilometer (soms iets meer) U bent van harte welkom om met ons mee te lopen, ook als u één of twee dagen wilt aansluiten. Zie daarvoor de informatie op de website:
www.vastenactie.nl/evenementen/pelgrimstocht2018.