Clicky

'CDA scoort met Kruiswoordpuzzel'

Copyright Omroep Zuidplas

De kruiswoordpuzzel van het CDA is pas deze week verspreid. Toch is de oplossing al tientallen keren ingestuurd. ‘Ja het is inderdaad een succes!’ zegt lijsttrekker Tinet de Jonge.

De afgelopen jaren zag het CDA dat inwoners in de laatste weken voor de verkiezing overspoeld werden door politieke flyers. ‘Het zijn er zoveel, dat het voor inwoners vaak makkelijker leek om de folder in de eerste de beste prullenbak te gooien. Daar wilden we graag verandering in brengen’, schetst Tinet.

Het CDA zocht woorden uit het verkiezingsprogramma. Kernwoorden die duidelijk maken waar het CDA voor staat zoals de verschillende dorpen, zorg, betrokkenheid, vijftigplus en gezinnen. Ook werd er een prijs op de tafel gelegd. Heel letterlijk dan. Want 20 maart wordt de winnaar geloot uit alle inzendingen. Die winnaar gaat dan uit eten met de lijsttrekker van het CDA, Tinet de Jonge.

‘Natuurlijk is het een ludieke actie. Uiteindelijk hopen we dat de flyer goed gelezen wordt en inwoners geprikkeld zijn om ook het verkiezingsprogramma te lezen. Daar lezen ze dan dat wij willen bouwen voor jongeren, vijftig plus en senioren maar ook hoe we onze dorpen, dorps willen houden. We hopen dat we nog veel enthousiaste reacties krijgen.’