Clicky

Comenius College stak de handen uit de mouwen bij NLdoet

Copyright Omroep Zuidplas

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het Comenius College Krimpen heeft dit jaar alweer voor de 5e keer aangesloten. Alle leerlingen uit klas 3 gingen vrijdag 9 mei aan de slag om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Een high tea verzorgen in Crimpenersteyn, meehelpen bij de Krimgloop, snoeien op het Zwaneneiland, de YMCA helpen met de voorbereiding voor Koningsdag en nog veel meer!

Synerkri verzameld klussen voor deze dag en de leerlingen kiezen vervolgens een klus naar keuze. 'Een mooie samenwerking', verteld Karin Pattikawa. 'Kennismaken met lokale organisaties en vrijwilligerswerk is ontzettend waardevol. Leerlingen ervaren dat hun inzet er echt toe doet. Een echte win- win situatie! Krimpen aan den IJssel is mede door de inzet van de leerlingen weer een stukje mooier geworden!'