Clicky

Groeneweg stelt overwinning laat veilig

Copyright Omroep Zuidplas

V.v. Groeneweg doet goede zaken in de titelstrijd door een zwaar bevochten overwinning op s.v. Slikkerveer.

Op sportpark Reyerparc in Riddderkerk trof Groeneweg een tegenstander die uit vorm was. De laatste zes wedstrijden van Slikkerveer gingen verloren, daarnaast dateerde de laatste overwinning van de ploeg uit Ridderkerk van 19 november 2017. In de beginfase leek de wedstrijd ook volledig de kant op te vallen van de nummer 2 in de competitie. Een voorzet van Luke Schaaf werd door Mario van Dieren rakelings over de lat gekopt. Slikkerveer speelde op de counter hetgeen resulteerde in een kans voor Ronald Capelle, wiens inzet voorlangs aan de goal van Niels Heijkoop voorbij ging. Het spel was van beide kanten alles behalve sprankelend te noemen, toch was het Groeneweg dat met een voorsprong ging rusten. Een lange bal van Luuk Gritter werd koppend teruggelegd door Joey Grootscholten, Slikkerveer-verdediger Iwan Tewelde verschalkte echter zijn eigen doelman door de bal op het doel te koppen. Doelman Mitchel van der Spoel zag deze bal niet aankomen en stond aan de grond genageld. Vlak voor rust ontsierde een opstootje de wedstrijd. Na een lichte overtreding van Mike Karreman reageerde enkele Slikkerveerders fel, waarop ook de heren uit Zevenhuizen reageerden. Eindstand: twee rode kaarten, één voor Damion Janssen van Slikkerveer en één voor Joey Grootscholten van Groeneweg.

Direct na rust maakten beide ploegen gebruik van de extra ruimte die op het veld was ontstaan door de rode kaarten. Tien minuten na rust resulteerde dat in het lanceren van Mario van Dieren richting de goal van Slikkerveer. Bij het omspelen van doelman Van der Spoel tikte diezelfde Van der Spoel Van Dieren onderuit waardoor scheidsrechter Gossen niets anders kon doen dan de bal op elf meter te leggen. Coen Hoogeveen schoot onberispelijk de 0-2 op de borden. Groeneweg had de wedstrijd onder controle en drukte goed door. Mike Karreman promoveerde een voorzet  van Coen Hoogeveen bijna tot wereldgoal, door de bal net over de kruising te tillen. Kort na die kans mocht Hoogeveen alsnog een assist bijschrijven een voorzet van hem werd in twee instanties keurig afgerond door Van Dieren. Na de 0-3 verdween de controle van Groeneweg echter. Een kwartier voor tijd zorgde een inschattingsfout in de defensie ervoor dat Steven van Dongen de aansluitingstreffer kon maken en drie minuten voor tijd kon Ronald Capelle vanaf rechts de bal diagonaal achter Niels Heijkoop schieten. In de blessuretijd kreeg Van Dongen nog de opgelegde kans om de 3-3 te maken zijn inzet werd gepakt. De tegenaanval van Groeneweg was echter dodelijk. Luke Schaaf stak de hele rechterkant over en had vervolgens de medespelers voor het uitkiezen. Zijn voorzet kon rustig aangenomen worden door invaller Robin Zuierveld die met zijn tiende doelpunt van het seizoen de drie punten veilig stelde. 

Doordat koploper CVV Zwervers tegen Wippolder gelijk speelde en ONA verloor tegen VFC doet de ploeg van René van Beek goede zaken in de tweede klasse. Zwervers staat weer binnen handbereik en ONA staat op een gat van drie punten. In de tweede periode staat Groeneweg voorlopig ook nog bovenaan, naaste belager GLZ Delfshaven hoeft echter nog maar één punt te behalen tijdens de inhaalwedstrijd die de Rotterdammers moeten spelen tegen Excelsior'20. 

Opstelling Groeneweg: Niels Heijkoop, Bas Roos (80' Dyon van der Graaf), Luuk Gritter, Rick Willemsen, Luke Schaaf; Freek Hoogeveen, Mike Karreman (72' Bobbie Groeneveld), Coen Hoogeveen, Maurice Eckhardt (64' Robin Zuierveld); Mario van Dieren, Joey Grootscholten