Clicky

Bezoek Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark

Copyright Omroep Zuidplas

Aanstaande woensdag brengt de Staatsecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark een bezoek aan de gemeente Zuidplas. 

Allereerst krijgt Tamara een DVD uitgereikt door de scootmobielexpert Piet Molenaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze DVD gaat over hoe om te gaan met scootmobielen. Daarna gaan we in gesprek met bezoekers aan het winkelcentrum.

Vervolgens volgt er een bezoek aan Ortho Innovatief. Hier gaan we in gesprek met Arie van Tienhoven, hij heeft een beeld hoe hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer kan laten participeren. Ook wordt er rondgekeken in zijn bedrijf. Arie zegt: In Nederland is het hulpmiddel te vaak het uitgangspunt in plaats van het individu.

Vervolgens gaan we naar De Kroon in Moordrecht. Dit wijkinloop- en dagbestedings-centrum van Gemiva is vorige week officieel geopend. Hier gaan we in gesprek met bezoekers van de Kroon. Vervolgens lopen we naar de Smidse in Moordrecht, alwaar het programma wordt afgesloten.

Samenvatting programma:
12:30u Raadhuisplein, Nieuwerkerk aan den IJssel.
13:00u Ortho Innovatief, De Vijf Boeken 1F, 2911 BL Nieuwerkerk aan den IJssel.
13:50u De Kroon,  Land voor Water 3,  2841 NA Moordrecht
14:15u De Smidse, Moordrecht