Clicky

Kom in de Kas Zuidplaspolder zaterdag 7 april

Copyright Omroep Zuidplas

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

In regio Zuidplaspolder nemen zeven bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije Tuinders
De kassen verkennen kan dit jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel bij zeven bedrijven. Hier staan de deuren wagenwijd open en laten enthousiaste tuinders hun mooie producten en in-novatieve groeimethoden zien. Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is een veelzijdig bedrijf dat twee zeer verschillende producten levert: Gerbera's en potplanten.  Passie Plant is gespecialiseerd in het telen van twaalf soorten Rhipsalis. Wilt u alles over de beregening en electrotechniek weten bezoek dan het bedrijf Marck Water & Elektrotechniek B.V. Via een helicoptervlucht kan men het gebied aanschouwen. Door de diversiteit van de teelt is er op elk bedrijf iets anders te zien en te beleven. Dat is net zo leuk en leerzaam voor kinderen, als interessant en inspire-rend voor ouders.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een luchtkussen en meedoen aan een kleurwedstrijd. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen mee-doen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. In Nieuwerkerk aan den Ijssel nemen zeven bedrij-ven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproduc-ten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georgani-seerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Er wordt echter geadviseerd op de fiets te komen.Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHol-land, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.