Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij VVD tour met staatssecretaris Tamara van Ark door Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Omroep Zuidplas heeft het bezoek van Tamara van Ark gevolgd. Een impressie hiervan komt in vier delen.

Het bezoek begon op het Raadhuisplein waar scootmobielexpert Piet Molenaar een DVD uit mocht reiken aan Tamara van Ark. Een weerzien want uit het gesprek bleek dat de eerste ontmoeting al weer ruim een decennium geleden toe Tamara nog wethouder in Zuidplas was, heeft op beide een impact gehad. Tamara gebruikt het verhaal als voorbeeld hoe mensen voor wie het niet gemakkelijk is in het leven toch doorgaan en met veel plezier er wat van te maken.
Voor Piet betekende dat het begin van zijn scootmobiel expertise. De WMO gaf het hulpmiddel, maar Tamara had aandacht voor de persoon er achter. Hij overhandigde Tamara een DVD waar zijn expertise op staat, maar daar komen we nog op terug.

De tour vervolgde naar Ortho Innovatief in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een pracht bedrijf waar Zuidpluis trots op kan zijn. Ook over dit bedrijf komt een apart artikel. Het bedrijf heeft in 2016 de ondernemersprijs Midden Holland gewonnen in de categorie MKB 2016. Het is geen bedrijf in de traditionele zin waar winst maken maar waar de mens centraal staat. Waar het hoogste goed is om mensen met een beperking of problemen hebben van hulpmiddelen te voorzien zodat ze weer een heleboel dingen zelfstandig kunnen doen. Het bedrijf Arie van Tienhoven de scepter draagt heeft 16 Fte’s in dienst en 8 mensen uit de dagbesteding. En tot aan categorie 6. Dat is een categorie waarvan de maatschappelijke verwachtingen zijn dat dat gewoon niet kan, maar het tegendeel wordt hier bewezen. Ook hier komen we apart op terug.

De Kroon in Moordecht was het volgende bezoekadres. Net geopend en de 5e plek in Moordrecht waar Gemiva actief is. Een wijkinloop- en dagbestedingen centrum. En het mooie hier is dat het bruggen wil slaan tussen mensen. En dat is harder nodig dan menigeen bevroedt. Om erkenning en waardering te krijgen hebben mensen behoefte aan sociaal contact. Niet alleen in hun eigen groep. En daarom is het een wijkinloophuis. Loop eens binnen. Hou je activiteit eens in De kroon. Doe mee aan een activiteit en ervaar dat U er zelf ook rijker van wordt. We komen ook hier nader op terug en de eerstvolgende inloopgelegenheid is aanstaande zaterdag van 11 tot 13 uur. Een brunch. Doen.

Het bezoek was zeer interessant en liep behoorlijk uit.