Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij VVD tour met staatssecretaris Tamara van Ark door Zuidplas: Ontmoeting met Piet Molenaar

Copyright Omroep Zuidplas

Piet Molenaar, onze inspirerende ambassadeur voor scootmobilisten moet een stapje terug doen en zoekt een opvolger.

Voor mensen die geen computer hebben, heb ik een CD uitgebracht, aldus Piet Moolenaar, En die CD mocht hij aan Tamara overhandigen op 14 maart 2018. Een weerzien want uit het gesprek bleek dat de eerste ontmoeting al weer ruim een decennium geleden plaats vond toen Tamara nog wethouder in Zuidplas was; het heeft op beide een impact gehad. Tamara gebruikt het verhaal als voorbeeld hoe mensen voor wie het niet gemakkelijk is in het leven toch doorgaan en met veel plezier er wat van te maken.

Piet is een bekende persoonlijkheid in Zuidplas en een expert op het gebied van scootmobielen. Of het nu gaat om kennis van de scootmobiel, rijvaardigheid, onderhoud, regels en noem maar op, hij weet het.

Op 4 februari bij de aftrap van de verkiezingen verzorgde Piet de veiligheidsinstructies voorafgaand aan de rolstoelexperience, waarbij politici aan den lijve konden ervaren wat het betekent om zich in een scootmobiel te moeten voortbewegen. Hij greep de gelegenheid meteen aan om de kandidaten te wijzen op een paar aangelegen punten. Zo waarschuwde hij voor rolstoelen die geen veiligheidswielen aan de achterkant hebben en adviseerde hij de stoepen te verbreden.

Die inspirerende rol vervult hij al vele jaren en zijn kennis is opgeslagen op zijn website.

Die eerdere ontmoeting tussen Tamara en Piet, betekent zo ongeveer het begin van dit verhaal. Tamara keek niet alleen naar de hulpmiddelen, maar ook naar de mens er achter. Wat kan de persoon nog doen, waar is die nog toe in staat. Als ik 12 jaar geleden achter de ramen was gezet, zegt Piet, dan had ik dit niet kunnen doen en had ik dit 12 jaar niet kunnen doen en niet zo leuk gehad. Gevleugelde woorden van toe: mevrouw de wethouder, dat kan je wel zeggen, maar die organisaties willen mij niet meer terug. En van nu: Piet, je hebt veel mensen gelukkig gemaakt, naar buiten gehaald en weer plezier gegeven. Je bent een stimulerend voorbeeld.

Naar schatting van Piet zijn er meer dan 300 scootmobilisten in de gemeente. En er zullen er ook met regelmaat nieuwe bijkomen. Er is dus best nog werk aan de winkel.

Maar Piet vertelde dat zijn gezondheid nu een handicap is geworden en hij geen les meer kan geven Het wordt tijd om het stokje over te geven, maar een opvolger heeft hij nog niet kunnen vinden. Wel is zeker gesteld dat de website gehandhaafd blijft.

De DVD is te koop bij Piet. Klik zijn website aan en je vindt zijn adres en telefoonnummer. 10 Euro is de prijs, maar op de website is ook alle informatie te vinden.