Clicky

Paravolley Nesselande mist aanvalskracht, dames Nesselande niet bij de les

Copyright Omroep Zuidplas

De zitvolleyballers van Nesselande speelden zaterdag tegen de kampioen en de huidige nummer twee van de eredivisie, BVC Holyoke, de dames van Nesselande kregen zaterdag het Delftse Kratos’08 op bezoek.

PARAVOLLEY:
Zevenhuizen - De zitvolleyballers van Nesselande speelden zaterdag tegen de kampioen en de huidige nummer twee van de eredivisie, BVC Holyoke. Vanwege competitie perikelen werd zaterdag twee wedstrijden tegen elkaar gespeeld om 12.15 en 16.15 uur. In de eerste wedstrijd was de tegenstander nog niet bij de les en moest Nesselande na twee gewonnen sets de overwinning met 2-3 laten aan BVC Holyoke. Setstanden 25-15, 25-22, 12-25, 19-25 en 11-15. In de tweede wedstrijd was BVC duidelijke de sterkste met een surplus aan aanvalskracht werd dit een 4-0 overwinning voor de gasten (20-25, 17-25, 18-25, 12-25)

Nesselande startte de eerste set van de dg met als opstelling Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Tom Poortman en Robert Paul Buitendijk. In deze set hadden de Limburgers duidelijk moeite om n hun spel te komen. Hiervan kon Nesselande goed gebruik maken. Na de gelijk opgaande strijd tot 4-4 kwam Jaap Mensink aan de service en hij kon zijn team naar een 7-5 voorsprong leiden. Deze kon Nesselande vasthouden en bij 18-11 kwam Timo Mans aan de opslag en nu kon Nesselande doorstoten naar 21-12 en kon de setwinst hun niet meer ontlopen met 25-15 werd deze set afgesloten. In de tweede set wist BVC beter te starten en nam een lichte voorsprong. Er ontspon een gelijk opgaande strijd, die na 20-20 langzaam maar zeker in het voordeel van Nesselande uitviel. Met 25-22 werd de set ingenomen BVC was nu warm gedraaid en liet dit in de derde set zien. Met hun snoeiharde service en aanval wisten ze een gat te slaan. Gelegenheidscoach Timo Mans wisselde zichzelf bij 5-11 voor Thomas de Vries en kwam bij 8-17 weer terug in het veld. BVC bleef scoren en met 12-25 was deze set voor hen. In de vierde set waren de Limburgers helemaal los en had Nesselande teveel moeite om de service te verwerken met 19-25 werd de stand gelijk getrokken. Ook in de vijfde set was BVC oppermachtig en won deze met 11-15. Hierdoor kreeg Nesselande slechts twee punten voor hun inzet.

Na een heerlijke maaltijd, was het voor de spelers weer een wedstrijd. Als extra kracht was Demi van Es aangeschoven. Nesselande begon nu met Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Tom Poortman en Hugo de Winter. Nesselande kon niet hetzelfde bewerkstelligen als in eerste wedstrijd en BVC nam het heft in handen. Na 4-5 waren de Limburgers warm gedraaid en konden met hun sterke blokkering, aanval en service uitlopen naar 7-14 wat Nesselande ook probeerde, in de eindfase werd nog gescoord maar BVC nam met 20-25 deze set in hun bezit. Merijn Bruijne begon in de tweede aan de service en zorgde ervoor dat zijn team een 6-1 voorsprong nam. Echter door het sterk acteren van BVC en wat onnodig fouten aan Nesselande zijde verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon. Nesselande kon nog bijblijven, maar ook nu weer was aan het eind de aanvalskracht van BVC doorslag gevend en met 17-25 werd de set afgesloten. De derde set en vierde set gaf een zelfde beeld in het begin nog bijblijven en daarna liep BVC uit. Nesselande deed van alles, bracht alle spelers, Demi van Es, Hugo de Winter en Robert Paul Buitendijk af en toe binnen de lijnen. Maar BVC Holyoke was te sterk en won deze sets dan ook met 18-25 en 12-25.

Hiermee houdt Nesselande aan deze dubbele ontmoeting slechts twee punten over, wat vooraf gezien een goed resultaat is. Voor Nesselande is de final four nog een stap te ver. Aanstaande zaterdag spelen de zitvolleyballers van Nesselande in Sneek tegen V.a.s. F.D.S. de nummer drie van de eredivisie.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Nesselande kregen zaterdag het Delftse Kratos’08 op bezoek.

Gezien de stand op de ranglijst werd een overwinning verwacht, echter daar wilde Kratos niet aan mee werken. Na een spannende strijd wist Kratos met 3-2 de overwinning via de setstanden 25-27, 25-20,17-25, 25-20 en 5-15 met 3-2 de winst mee naar huis nemen.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon aftastend aan de set maar kon door eigen fouten niet voorkomen dat Kratos feller spelend in hun spel kwamen. Bij 7-10 moest coach William Klaver een time-out nemen en zette voor de aanval Alaska Zwaanswijk voor Marleen van Vliet in. Dit had nog niet het gewenste resultaat en Marleen van Vliet kwam weer terug. Bij 17-22 keerde de strijd en kon Nesselande met hun service druk op Kratos uitoefenen. Dit zorgde ervoor dat Delftse aanvallen niet konden scoren. Nesselande kwam terug naar 22-23. In de eindfase was het spannend en kon Kratos pas bij 25-27 de set binnenhalen. De tweede set leek een gemakkelijke prooi voor Kratos te worden, maar na de wissel bij 4-9, Alaska voor Marleen ging het kantelen. Aan de opslaglijn wist Michelle van der Knaap-Bijl haar team naar voren te stuwen bracht de stand weer op gelijke hoogte (11-11). Nesselande ging door en met een goede blokkering werd Kratos gestopt met scoren. Bij 24-20 wist Alaska Zwaanswijk met haar service de set met 25-20 binnen te halen. Vol goede moed werd de derde set begonnen maar na 5-5 stokte de scoringsmachine van Nesselande. De passing was matig aan Zevenhuizense zijde, waardoor de aanvallen een gemakkelijke prooi voor Kratos waren. Kratos bleef bij de les en wist met 17-25 de set te winnen.

In de vierde set bleef Kris Raaijmakers in het veld staan. Nu wisten de dames van Nesselande wel optimaal scoren en namen een voorsprong. Aanvallend kwam Enine Legierse door en bij 24-20 werd toch nog een dubbele wissel door coach William Klaver gebruikt. In het veld kwamen Demi van Es en Vera Bruggeman, de laatste wist het beslissende setpoint 25-20 te scoren.

In de beslissende vijfde set was Nesselande duidelijk niet bij de les en zag Kratos snel uitlopen naar een niet in te halen voorsprong, die uiteindelijk in een 5-15 setwinst werd afgemaakt.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 31 maart de wedstrijd in Utrecht tegen Studenten-USV Protos op het programma, ook dit wordt weer een zwaar karwei.

Opstelling Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl (2), Marleen van Vliet (2)(Alaska Zwaanswijk (21)), Mariëlle Gerritsen (9), Romy de Gier (6)(Demi van Es), Vera Bruggeman (9) (Kris Raaijmakers (7)), Enine Legierse (4), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)