Clicky

CKV Nieuwerkerk D1 en C1 op het NK

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zaterdag hebben zowel Nieuwerkerk D1 als Nieuwerkerk C1 het Nederlands kampioenschap korfbal gespeeld.

Na een gezamenlijk ontbijt in de kantine vertrok de D1-bus gevuld met supporters en spelers al om 8.15u richting Koog aan de Zaan. In topsportcomplex Koog mochten de pupillen van CKV Nieuwerkerk zich meten met de absolute top van de D-hoofdklasse. Nieuwerkerk D1 presteerde prima. De openingswedstrijd tegen Dindoa uit Ermelo werd met 4-2 gewonnen. Helaas ging de tweede wedstrijd tegen LDODK uit Gorredijk met 4-6 verloren. In de laatste poulewedstrijd werd Groen Geel uit Wormer met 4-3 verslagen. Met 4 punten uit drie duels eindigden Nieuwerkerk, Groen Geel en LDODK gedeeld op de 1e plek. Het onderlinge doelsaldo gaf uiteindelijk de doorslag. Groen Geel naar de finale en Nieuwerkerk op voor plek 3. In de strijd om de derde plek nam Nieuwerkerk het op tegen gastheer Koog Zaandijk. Die wedstrijd ging helaas verloren, waardoor Nieuwerkerk D1 op de vierde plek eindigde. Fortuna uit Delft werd Nederlands kampioen. Al met al een fantastische dag voor Nieuwerkerk D1 en op een vierde plek kunnen spelers en coaches heel trots zijn.

De C1-bus vertrok om half 9 naar Harderwijk. Daar speelde Nieuwerkerk C1 het districts-NK met 1e klasse ploegen. Ook de openingswedstrijd van Nieuwerkerk C1 werd gewonnen: 8-5 van Antilopen uit Leusden. Helaas werden de resultaten daarna minder. De tweede wedstrijd ging verloren tegen Albatros uit Zwijndrecht (4-8). In de derde poulewedstrijd was de latere finalist Heerenveen veel te sterk voor Nieuwerkerk C1 (2-13). Nieuwerkerk C1 werd daardoor derde in de poule en speelde de laatste wedstrijd om de 5e plek. Hierin werd verloren van Vitesse uit Barendrecht. Uiteindelijk een ietswat teleurstellende zesde plek voor Nieuwerkerk C1 dat vooral op het fysieke vlak te kort kwam tegen de grote tegenstanders. Toch ook voor Nieuwerkerk C1 een prachtige dag.