Clicky

Bisshop Van den Hende loopt Pelgrimstocht Vastenactie

Copyright Omroep Zuidplas

De Rotterdamse bisschop Mgr. Van den Hende loopt zaterdag 24 maart een ochtend mee met de Pelgrimstocht Vastenactie. 

Die dag lopen de deelnemers van Woerden via Driebruggen en Sluipwijk naar Bodegraven. Deze etappe is onderdeel van een driedaagse Pelgrimstocht met als thema “In het Groene Hart geraakt” (Pelgrimstocht in Groene Hart).

Sinds 2011 organiseert Vastenactie jaarlijks een driedaagse pelgrimstocht in de Veertigdagentijd, ergens in het Nederland. Voor de deelnemers is deze pelgrimstocht een bezinningstocht ter voorbereiding van Pasen. Het is tevens een sponsortocht voor het centrale ontwikkelingsproject van de Vastenactie. Dat is dit jaar een armoedebestrijdingsprogramma in het Noorden van Zambia, waar ruim 15% van de bevolking besmet is met hiv/Aids.

Dit jaar vindt de Pelgrimstocht plaats in het Groene Hart, in de driehoek Bodegraven - Noorden - Woerden.