Clicky

Pim Vink 50 jaar organist

Copyright Omroep Zuidplas

Sinds 1968 bespeelt dhr. Vink al het orgel in de Protestantse gemeente in Moordrecht. Te beginnen in De Ontmoetingskerk. Na de fusie met de kerk uit Gouderak ook in De Dorpskerk in Moordrecht.

Al vroeg bleek Vink muzikaal. Hij begon met trommelen bij Kunst na arbeid en al snel kwam daar het klarinet in het harmonieorkest bij. Thuis bezat hij een traporgel, wat hij zelf omgebouwd had met een electrische windmotor.

In de jaren 70 bouwde hij met een aantal vrienden een aantal pijporgels. Volgens overlevering staat er zelfs nog één bij hem thuis. In De Ontmoetingskerk kwam in 1969 een ander orgel waar heeft Vink een grote rol bij gespeeld. Noten lezen doet Vink op een speciale manier. Hij doet dat via de klavarscribo methode hetgeen wel extra werk met zich mee brengt. De muziek moet namelijk „vertaald“ worden en dat is handwerk. Maar dat heeft Vink ervoor over. Vink leeft voor de muziek en over zijn muzikale voorkeur zegt hij: Bach, Bach en nog eens Bach.In De Dorpskerk is men hem dankbaar en sprak men hem toe met de woorden: "Pim dat jij 50 jaar voor ons hebt willen spelen. Ik hoop dat je nog een tijd door wilt, en kunt gaan. We zijn blij en dankbaar voor de energie, die jij al die jaren hebt willen stoppen in het begelijden van onze zang en nog meer."