Clicky

Eerste formatie onderhandelingen gemeente Waddinxveen

Copyright Omroep Zuidplas

Maandagavond 26 maart 2018 heeft de eerste vergadering plaatsgevonden van de vier partijen VVD, D66, WeWa en PvdA/Groen Links die na de gemeenteraadsverkiezingen hebben besloten de intentie te hebben om een coalitieakkoord te sluiten.

Bij de vergadering waren de vier fractievoorzitters en de kandidaat wethouders aanwezig. Tevens waren aanwezig formateur Martin Kraaijestein en Theo van der Velde, secretaris bij de formatieonderhandelingen. Tijdens de vergadering hebben de vier partijen opnieuw toegelicht waarom zij een coalitie van deze partijen willen. Tevens zijn werkafspraken gemaakt. De vergaderingen zijn besloten. Het is de bedoeling voortvarend aan de slag te gaan, zonder de zorgvuldigheid uit het oog te verliezen. Met regelmaat zal de formateur informatie verstrekken over de voortgang van de onderhandelingen. De eerstvolgende vergadering is op 3 april.