Clicky

VV Moerkapelle wint thuis en verdient loon naar werken tegen Kamerik

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle speelde afgelopen zaterdag de thuis tegen Kamerik.

Een voor v.v. Moerkapelle 1 bekende vereniging waar men de laatste jaren bijna elk seizoen tegen speelt. In november had Moerkapelle in Kamerik een punt veroverd. Moerkapelle kon vandaag niet beschikken over Pieter Verweij, die dinsdag in de Rijnmondcup wedstrijd ongelukkig ten val was gekomen en zijn pols heeft gebroken. Moerkapelle wil heel graag van die laatste plaats af en daarom had trainer John de Vries, net als dat hij in december tegen Zevenhoven had gedaan, een succesvol beroep op Menno Verschoor gedaan. Een ervaren speler die helaas enkele jaren te vroeg is afgezwaaid, maar waar Moerkapelle gelukkig indien nodig regelmatig nog een beroep kan doen.

Moerkapelle, maar wellicht beide elftallen, begonnen enigszins zenuwachtig aan de wedstrijd. Aanvankelijk veel foute passes en weinig gecontroleerd voetbal. Daar profiteerde Kamerik als eerste van. Na 7 minuten spelen was het raak. Een aanval vanaf links werd het strafschop gebied nog uitgewerkt, maar Moerkapelle kon niet verhinderen dat er vanaf 20 meter de bal hard werd ingeschoten, of deze nog werd aangeraakt is niet te zeggen. wel was het vrij snel 0-1. Moerkapelle rechte de rug en ging ten aanval. Van den Hoven zijn doelpoging ging net naast. Moerkapelle kreeg na een kwartier spelen wat meer vat op het spel van Kamerik. De aanvallen van Moerkapelle gingen veelal goed tot aan de rand van het strafschop gebied. Moerkapelle moest gelijkertijd waakzaam blijven voor de counter van Kamerik. Na 22 minuten spelen begon Harmen Verweij aan een van zijn rushes. Deze verliep voorspoedig en de verdediger van Kamerik kon niet anders dan Verweij net voor het strafschopgebied onreglementair ten van te brengen. Verschoor zat inmiddels goed in de wedstrijd. Samen met Verweij stonden zij achter de bal. Verschoor kijk Verweij nog eens aan en legt aan. Bijna achteloos, zo lijkt, schiet hij de bal meer dan perfect in de rechterhoek van het doel. Moerkapelle veerde op en stond terecht op gelijke hoogte. Vlak daarna kreeg Van Dommele de kans om Moerkapelle op voorsprong te zetten, maar de keeper van Kamerik greep goed in. Moerkapelle had het heft in het laatste kwartier van de eerste helft goed in handen en de voorsprong kon dan ook bijna niet blijven, maar ja scoren is en blijft soms moeilijker dan gedacht. In de 35ste minuut ging de aanval binnen het strafschop gebied van links naar rechts, enkele Moerkapelle spelers trachten de bal op doel te schieten, totdat de bal voor de voeten van Verschoor belande. Het was Verschoor die voor Moerkapelle ook de bevrijdende 2-1, zijn tweede van de middag, binnenschoot. Sinds lange tijd ging Moerkapelle vanmiddag de rust in met een voorsprong op het bord.

Ine tweede helft tapte Kamerik direct uit een ander vaatje. Nu was het aanvankelijk Kamerik dat ten aanval trok. Moerkapelle moest terug in de verdediging. Voorzichtig aan wist Moerkapelle zich aan dit spelbeeld te onttrekken. Na bijna een kwartier spelen was het Harmen Verweij die een goede kans kreeg om de voorsprong te vergroten en mogelijk de deur in het slot te doen. De keeper redde wederom. Vlak daarna liet Kamerik met een schot dat de onderkant van de lat raakte en naar buiten toe wegsprong van zich spreken. Dat was het signaal dat Kamerik altijd blijft strijden tot het laatst aan toe. Vlak daarna kreeg de middenvelder van Kamerik een pracht kans. Met een mooie verre lob over keeper Lorenzo van Moerkapelle heen scoorde hij de gelijkmaker. Een domper voor Moerkapelle, dat hard werkte en dat zich nu nogmaals moest herpakken en ten aanval moest gaan om de overwinning in huis te houden. Trainer De Vries bracht met Koorvaar en Sluiter twee verse aanvallers binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd vertrok de slimme Sluiter volgens vele niet uit buitenspel positie en lobte de bal keurig over de keeper van Kamerik heen. De grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam het vlagsignaal als nog over. Maar Moerkapelle mocht vanmiddag voor wat het waard is. Wisselde ook verdediger Zijderhand voor een verse kracht en bleef de aanval zoeken. Na ruim 80 minuten spelen resulteerde dit in de derde lob van de middag die doel zou treffen. Dit keer was het net als in de uitwedstrijd tegen Kamerik De Bruin die hiermee weer het beslissende doelpunt scoorde en de 3-2 op het scorebord bracht. Moerkapelle en Kamerik hebben vanmiddag met wellicht niet al te hoog staand voetbal maar wel met hard werken gezorgd voor een leuke en faire wedstrijd. Onder leiding van een  man met kennis van zaken die op rustige, slimme en eenvoudige wijze de gehele wedstrijd goed onder controle hield. Een wedstrijd waar hij zelf, zo vertelde hij na afloop, ook veel plezier aan heeft beleefd. Moerkapelle wist zaterdag jl. sinds 4 november van vorig jaar, door een gedegen collectief optreden, gelukkig weer eens een wedstrijd, de derde van dit seizoen, winnend af te sluiten. Goed voor de moraal. Volgende week krijgt Moerkapelle, weer thuis , v.v. Sportief op bezoek. De uitwedstrijd leverde Moerkapelle winst op, wie weet hoe het volgende week zal aflopen?

Opstelling VV Moerkapelle: Lorenzo Sloof, Thymen Eindhoven , Peter Zijderhand (80: Dave Jager), Thijs van Nieuwkoop, Arco Verweij, Remon de Bruin, Jeroen van Dommele (64: Tim Koorevaar), Daniel van den Hoven©, Menno Verschoor, Harmen Verweij, Joop van Beek (73: Laurens Sluiter), Jurn Hoogma, Laurens Sluiter (60: Tim Koorevaar).

Foto: Stef Hoogendijk