Clicky

Radio-interview Ellen Brouwer 'Vrouwen lopen voor vrouwen'

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 14 april wordt de eerste Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltocht van 2018 gehouden! En voor die gelegenheid kwam Ellen Brouwer naar de studio voor meer uitleg.

 

Ellen, Nieuwerkerse en werknemer bij stichting, loopt zelf mee op 14 april a.s. Presentator Erik van Veelen sprak met haar over de loop, de doelstellingen, de deelnemers en de stichting De Hoop. Het hele inteview kunt onder dit artikel beluisteren.

Met Vrouwen lopen voor Vrouwen zamelt men geld in voor de hulp en opvang van kwetsbare vrouwen. In de vorige edities liep men door de Biesbosch maar dit jaar gaat de wandeltocht door de historische binnenstad van Dordrecht. De afstand van de wandeltocht is deze keer 15,5 kilometer. Niet alleen de route is anders, ook het programma. Tijdens de stadswandeling maken de deelnemers een paar keer een culinaire tussenstop en kunnen zij het mooie werk van de stichting De Hoop ervaren wat in de binnenstad van Dordrecht wordt gedaan.

Bij de stichting geloofd men dat elke vrouw waardevol is. “Dat elke vrouw recht heeft op de vrijheid om te genieten, te doen, te leven. Niet elke vrouw heeft die vrijheid. Sommige zijn gebonden aan een verslaving. Anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar jij van geniet, willen wij aan álle vrouwen schenken. Daarom organiseren we sponsorwandeltochten en hardloopevents.”

Zie ook de artikelen:
Nieuwerkerkse zet zich in voor ‘Vrouwen lopen voor vrouwen’
Vrouwen lopen voor vrouwen