Clicky

Kentekencontrole politie Waddinxveen-Zuidplas in Moerkapelle leidt tot aanhouding

Copyright Omroep Zuidplas

Woensdagvond 4 april rond 20:15 uur controleerde de politie Waddinxveen - Zuidplas het kenteken van een Poolse auto in Moerkapelle. Het bleek dat het kenteken was afgegeven voor een ander type auto dan dat de politie op dat moment zagen rijden.

Ook bleek de tenaamstelling van het kenteken al beëindigd.

Tijdens de controle van de bestuurder bleek hij geen ID kaart, verblijfsvergunning of paspoort bij zich te hebben. Een fouillering op grond van de Wet ID leverde twee zakjes met drugs op. Een alcohol -en speekseltest gaf daarna als resultaat dat er teveel alcohol was genuttigd en er drie stoffen van verdovende middelen vermoedelijk aanwezig waren.

De identiteit van de auto werd de politie al snel bekend. Deze bleek al enige tijd te zijn geschorst. De auto is vervolgens weggetakeld.

Bij het checken van de identiteit van de verdachte, op het bureau, bleek het een 33-jarige man uit Polen te zijn, die al bekend bij de politie was. Ook bleek dat hij mogelijk niet in het bezit is van een rijbewijs.

De man had tevens nog een openstaande straf van zeven dagen hechtenis en een geldboete van een kleine honderd euro of één dag vervangende hechtenis. Na het onderzoek zal hij deze straffen moeten uitzitten.