Clicky

Omroep Zuidplas op bezoek bij 'Kraaiennest'

Copyright Omroep Zuidplas

In aanloop naar hun concert aanstaande zaterdag 7 april in het Swanla heeft Omroep Zuidplas een bezoek gebracht aan het koor Kraaiennest.

De uitnodiging van het Kraaiennest is al oud en met het oog op hun concert zaterdag was er een uitgelezen mogelijkheid voor een bezoek. Dus op weg naar Swanla waar zij repeteren.

Het uit 40 leden bestaande koor zingt 3-stemmig: tenor, bariton, bas. Er is een harde kern aan solisten, maar tijdens de bezochte repetitie avond kregen ook nieuwe solo zangers hun kansen. De repetitie avonden zijn donderdag in het Swanla.

Willem Vink is de dirigent en nam ook wel de accordeon ter hand om mee te begeleiden met het begeleidend orkestje. Het repertoire bestaat uit bijna 70 liederen die uit het hoofd gezongen worden. Alle liederen zijn op YouTube te vinden dus als iemand nieuw wil beginnen kan dit meehelpen naast uiteraard de papieren versies met noten en de repetitie avonden. De sfeer is prima en er is nauwelijks verloop in de hechte groep.

Opvallend is het concert aanstaande zaterdag om 20.15 in Swanla. Het Kraaiennest zingt dan met het popkoor Topaz uit Krimpen aan de Lek. Een goede maand geleden is dat concert ook al met veel succes uitgevoerd aan de overkant van het water. Opvallend omdat het repertoire van deze 2 koren behoorlijk uiteenloopt, maar misschien is dat nu juist wel de aangename verrassing als dat bij elkaar komt. Een geluidsopname die ingezet werd bij de repetitie klonk verrassend en smaakt naar meer. Hoeveel fraaier zal de werkelijkheid dan wel niet zijn. Aanbevolen dus.

Kaartverkoop/reserveren: Klik hier.