Clicky

Subsidie voor toegankelijke bushaltes Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Het college van B&W vraagt de raad om een krediet voor de ombouw van 20 bushaltes tot toegankelijke bushaltes.

Van de 69 reguliere bushaltes (halte per richting) in de gemeente Zuidplas zijn er momenteel 25 toegankelijk voor mensen met een motorische of visuele beperking. Uit een recente schouw komen 20 bestaande halteplaatsen naar voren die in aanmerking komen om toegankelijk te worden gemaakt en waarvoor provinciale subsidie mogelijk is.

Voor vier haltes is al subsidie en dekking beschikbaar om deze in 2018 om te bouwen, voor de overige 16 haltes is dekking nodig. Het gaat om 6 haltes in Moordrecht, 12 in Nieuwerkerk aan den IJssel en 2 in Zevenhuizen:

Nieuwerkerk aan den IJssel
Ringvaartlaan rechts
Raadhuisplein beide haltes
Bospolderlaan beide haltes
Ringvaartlaan links
Zilvermos
Begoniaveld

Zevenhuizen
Rozenstraat

Moordrecht
Kievithof
KVT