Clicky

Heren CAS-CRM winnen doordeweekse vijfsetter, dames van VC Nesselande kunnen voorsprong niet vasthouden

Copyright Omroep Zuidplas

CAS CRM/ZVH kreeg donderdagavond voor de uitgestelde wedstrijd het team uit Veenendaal, MKB Accountants/VCV op bezoek. de dames van Nesselande speelden afgelopen week ook op donderdagavond in de kleine zaal van Swanla.

HEREN:
Zevenhuizen - CAS CRM/ZVH kreeg donderdagavond voor de uitgestelde wedstrijd het team uit Veenendaal, MKB Accountants/VCV op bezoek. De gasten wisten de goed te beginnen en Zevenhuizen wist zich te herstellen en uiteindelijk de wedstrijd via de setstanden 20-25, 29-27, 25-20, 14-25 en 17-15 met 3-2 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel, zette deze avond de volgende opstelling binnen de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De beide teams hielden elkaar tot de elf in evenwicht, daarna wist VCV met een sterke middenaanval een gat te slaan. CAS CRM wist in de volgende fase met een sterke blokkering van Benjamin Parkinson wat terug te komen. Op het eind bracht coach Kristian van der Wel nog de bekende dubbele wissel in, maar kon niet doorstoten en VCV nam deze set met 20-25 in bezit. In de tweede set had coach Kristian van Wel zijn team anders de positioneert en dat had effect. In de gelijk opgaande strijd kwam bij 11-13 Tristan Keijzer in het veld voor Thomas van Rij. Dat gaf een extra impuls en CAS CRM wist weer een punt voorkomen. Toch bleef VCV in het spoor van de Zevenhuizenaren door sterk verdedigen en wisten weer voor te komen. Coach Kristian van der Wel zette bij 17-18 Ludrich Inocente voor Jan Jaap van Schuylenburg. Dit bleek op het eind een sterke wissel te zijn. Ludrich wist zowel blokkerend, aanvallend en serverend punten voor CAS CRM bijeen te sprokkelen en kon de thuisclub deze set met 29-27 winnend afsluiten. Zevenhuizen ging in de derde set verder met Tristan Keijzer en Ludrich Inocente en spelverdeler Bram Wiltenburg. Met deze selectie wist CAS CRM gelijk het heft in handen te nemen en bouwde een voorsprong op. Al snel moest coach van VCV vluchten in time-outs, die niet direct effect hadden. Toch kon VCV halverwege nog langszij komen tot 17-17. Hierna konden de midden aanvallers van CAS CRM Ludrich Inocente en Benjamin Parkinson punten scoren. Benjamin kon met zijn aanval de set eindigen met 25-20. In de vierde set waren de Zevenhuizenaren volledig de weg kwijt en er werd onbegrijpelijk gespeeld. VCV wist er lustig op los te scoren en nam vanaf het begin een forse voorsprong. Bij 6-13 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, maar kon zijn team niet op de rails krijgen. VCV wist door te stoten en kon met een duidelijke 14-25 deze set winnen. In de beslissende vijfde set had Timothy Scheffers het spelverdelen weer overgenomen waardoor de vaste patronen gespeeld konden worden. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, maar op het eind kon Chris van Mullem zorgen dat een punt voorsprong werd genomen, maar uiteindelijk waren de aanvallen van Thomas van Rij beslissend voor de wedstrijd, waardoor CAS CRM deze set met 17-15 won en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Voor CAS CRM staat zaterdag 14 april de laatste thuiswedstrijd op het programma. Dan treedt kampioen Sliedrecht Sport om 19.30 uur in het veld om het tegen CAS CRM op te nemen. VC Nesselande sluit dan tevens het seizoen af met een eindfeest, het Full Moon Party,

Opstelling CAS CRM/ZVH: Chris van Mullem, Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Jan-Jaap van Schuylenburg(Ludrich Innocente ), Max van Nieuwstad, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij (Tristan van Rij), Mika Prins (L)

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Nesselande speelden afgelopen week ook op donderdagavond in de kleine zaal van Swanla. Met het publiek lekker dicht op het veld leek het erop dat dit een groot voordeel zou zijn. Maar de nummer drie NVC uit Nieuwegein wist de 2-0 om te buigen naar een 3-2 overwinning. Via de setstanden 25-20, 25-20, 23-25, 23-25 en 7-15 werd dit uitgevoerd.

In deze wedstrijd bracht trainer/coach William Klaver de volgende basis binnen de lijnen: Alaska Zwaanswijk, Mariëlle Gerritsen, Kris Raaijmakers, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin NVC onder druk te zetten met hun service. Dit wist Nesselande vol te houden, NVC kon slechts tot twee punten naderen, daarna zorgde de Zevenhuizense dames dat deze set met 25-20 binnen gehaald werd. In de tweede set kwam Vera Bruggeman binnen de lijnen voor Kris Raaijmakers. Nesselande wist ook nu weer het heft in handen te nemen en met veel servicedruk de aanvallen van NVC aan banden te leggen en kon ook deze set met 25-20 winnen. In de derde set ging het voor Nesselande weer voortvarend en had NVC veel moeite om bij te blijven Pas bij 23-22 kon NVC het tij keren en de set met 23-25 afsluiten. In de vierde set bracht coach William Klaver Marleen van Vliet voor Enine Legierse binnen de lijnen. Ook nu weer leek het erop dat Nesselande naar setwinst speelde. Maar NVC wist ook nu weer op het eind de achterstand van 23-22 om te buigen naar een 23-25 setwinst. In de beslissende vijfde set startte NVC gelijk goed en kon met hun service de verdediging van Nesselande onder druk zetten. NVC liep snel uit een wist deze set met 7-15 winnend af te sluiten. Hiermee blijft NVC op een derde plek staan met evenveel punten als Nesselande, maar één wedstrijd minder gespeeld.

Voor de dames van Nesselande staat vrijdagavond 13 april de wedstrijd tegen Majella om 21.30 uur in Utrecht.

Foto: Aanval Ludrich Innocente, gemaakt door André Dirks