Clicky

Europa Cup honkbal komt naar Capelle aan den IJssel

Copyright Omroep Zuidplas

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni a.s. wordt op er Europees tophonkbal gespeeld op het veld van Euro Stars in Capelle aan den IJssel.

Landskampioen Curacao Neptunus in Rotterdam heeft de organisatie van de European Champions Cup toegekend gekregen door de Europese honkbalbond CEB en heeft een samenwerking getroffen met de Capelse club. Van maandag tot en met zaterdag wordt er bij Euro Stars begonnen om 13.00 uur en op zondag om 11.00 uur.

Wie van Italiaanse sport houdt, kan zijn hart ophalen bij Euro Stars, want de eerste drie dagen zijn het clubs uit de Italiaanse Serie A, die zullen aantreden. Op woensdag en donderdag is het zelfs Pirates Rimini, de Italiaanse landskampioen 2017, die het in Capelle moet opnemen tegen de landskampioenen van Frankrijk (Rouen Huskies) en van Duitsland (Voith Heidenheim). Op vrijdag komt T&A San Marino uit tegen de landskampioen van Tsjechie (Draci Brno).

Op zaterdag spelen in Capelle de nummer 3 van de ene poule tegen de nummer 4 van de andere poule. Op de laatste dag wordt de degradatiewedstrijd van de top 8 clubs van Europa gespeeld bij Euro Stars. Alle overige wedstrijden van dit Europa Cup tournooi zijn te zien op twee velden van Curacao Neptunus in Rotterdam. Daar wordt het tournooi geopend op woensdag om 10.30 uur met de wedstrijd UnipolSai Bologna tegen Draci Brno. Om 15.00 uur begint L&D Amsterdam daar zijn eerste wedstrijd en de thuisclub doet dat om 19.30 uur. De finale om de Champions Cup begint bij Neptunus op zondag om 18.00 uur.  Bekijk hier het volledige schema.

De honkbal- en softbalclub Euro Stars organiseert aanstaande zaterdag Opening Day 2018 met de eerste wedstrijden van het seizoen van zowel het eerste honkbalteam heren als van het eerste softbalteam dames. Play Ball! om 14.00 uur.