Clicky

CKV Nieuwerkerk verliest topper bij SKF

Copyright Omroep Zuidplas

CKVNieuwerkerk heeft de topper bij SKF in Veenendaal met 22- 21 verloren na een 14-6 achterstand bij rust.

Nieuwerkerk 2 gaf helaas niet het goede voorbeeld in Veenendaal. Ook deze topper ging verloren. Nieuwerkerk 2 knokte zich eerst goed terug van een 13-9 achterstand. Vanaf 14-14 sloeg SKF 2 toch weer een gaatje. Vlak voor tijd kwam het tweede van 17-15 terug tot 17-17 maar in de slotminuut besliste SKF de wedstrijd: 18-17.

Nieuwerkerk 1 ging vervolgens desastreus van start in Veenendaal. Binnen 13 minuten keek de ploeg van Simons en Van Essen tegen een 9-2 achterstand aan. Ongelooflijk maar waar. Dit verschil van zeven was beslissend voor de rest van de wedstrijd. Bij rust was het verschil zelfs 8 in het voordeel van SKF dat met 14-6 leidde.

Direct na rust drie goals van Nieuwerkerk, 14-9. SKF loopt toch weer uit naar 16-9. Het inbrengen van Rosanne Lansbergen en Lisanne Bron bracht nieuw elan in de Nieuwerkerkse formatie. Lansbergen scoorde in korte tijd drie goals en ook Bron kwam tot scoren (dat hadden de Nieuwerkerkse dames daarvoor niet gedaan). Nieuwerkerk maakte het gaatje kleiner en kwam een kwartier voor tijd op drie punten bij 18-15 en 19-16. Helaas speelden Carly Matser en Bastiaan van Essen voor SKF een prima wedstrijd. Deze relatief onbekende SKF-spelers scoorden samen maar liefst elf goals en dus de helft van de Veenendaalse productie.

Tien minuten voor tijd werd het 19-17 door Stuurstraat. Werd het dan toch nog spannend in Veenendaal? Ja dat werd het. Want na 20-17 van SKF was daar Collée met de 20-18. Met haar twee eerste goals besliste Vera van Ekris vervolgens de wedstrijd (22-18). Eindstand werd nog 22-21, maar spannend werd het niet meer omdat Nieuwerkerk de bal niet meer in de aanval zou krijgen voor een eventuele gelijkmaker. Enige positieve van zaterdag is dat het onderling resultaat in het voordeel is van Nieuwerkerk. Bij een eventueel gelijke eindstand op de ranglijst is dat van doorslaggevend belang.

Ongelooflijk zonde van de zeer matige start van de wedstrijd. Knap terug geknokt maar helaas net niet genoeg. Tweede helft won Nieuwerkerk met 8-15, maar daar koop je niks voor. SKF pakt de koppositie en Nieuwerkerk kan de laatste vijf wedstrijden in de achtervolging. Volgende week thuis tegen de nummer 2 Fiks.

Goals Nieuwerkerk 1: Koen Collée 7, Niels Stuurstraat 4, Dani Hoogendoorn 4, Rosanne Lansbergen 3, Jasper Marck 2 en Lisanne Bron 1