Clicky

Vrouwen lopen voor Vrouwen lopen 25.000 euro bijeen

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag, Zaterdag 14 april, was de eerste Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltocht van 2018 van stichting De Hoop in en door Dordrecht.

Vanmorgen vroeg vertrokken bijna 200 vrouwelijke deelnemers voor de 15,5 kilometer lange wandeltocht door Dordrecht de thuisbasis van De Hoop. Tijdens de stadswandeling maken de deelnemers een paar keer een culinaire tussenstop en kunnen zij het mooie werk van stichting De Hoop ervaren wat in de binnenstad van Dordrecht wordt gedaan. Onder hen enkele deelnemers uit de Zuidplas en Capelle. De zussen en schoonzussen Brouwer liepen de wandeltocht gezamenlijk en lieten zich hiervoor sponseren. Op deze manier brachten ze bijna 1700 euro in het laatje van de stichting.

Met Vrouwen lopen voor Vrouwen zamelde men vandaag geld in voor de hulp en opvang van kwetsbare vrouwen. Bij de stichting geloofd men dat elke vrouw waardevol is. “Dat elke vrouw recht heeft op de vrijheid om te genieten, te doen, te leven. Niet elke vrouw heeft die vrijheid. Sommige zijn gebonden aan een verslaving. Anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar jij van geniet, willen wij aan álle vrouwen schenken. Daarom organiseren we sponsorwandeltochten en hardloopevents.”

Vorige week zondag gaf Ellen Brouwer (Radio-interview Ellen Brouwer 'Vrouwen lopen voor vrouwen') nog tekst en uitleg over de loop en de stichting voor de microfoon van omroep Zuidplas.