Clicky

VC Nesselande heren kunnen het de kampioen niet lastig maken, dames sluiten seizoen winnend af

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag speelde de heren van VC Nesselande/CAS CRM/ZVH tegen de kampioen van de Topdivisie Sliedrecht Sport. De dames van Nesselande sloten afgelopen vrijdag het seizoen af met een wedstrijd in Utrecht.

HEREN:
Zevenhuizen - Zaterdag speelde CAS CRM/ZVH tegen de Kampioen van de Topdivisie Sliedrecht Sport. De Zevenhuizense heren begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar moesten al snel inzien dat een overwinning heel lastig zou worden. Sliedrecht Sport wist via de setstanden 22-25, 16-25 en 25-27 de wedstrijd met 3-0 te beslissen.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel, bracht de volgende basis in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Sliedrecht Sport wist vanaf het begin het initiatief te nemen en nam een kleine voorsprong. Maar CAS CRM wist door sterke aanvallen van Thomas van Rij toch nog langszij te komen en zelfs met de aanval van Chris van Mullem een 16-15 voorsprong te nemen. Door slordig aanvalsspel en een sterke blokkering en middenaanval van Sliedrecht werd deze al snel teniet gedaan en konden de gasten een 22-25 setwinst boeken. In de tweede set kwam CAS CRM met Timothy Scheffers aan de opslag en een sterk aanvallende Max Nieuwstad goed uit de startblokken en nam een 4-1 voorsprong. Dit konden de Zevenhuizenaren helaas tot de 10 volhouden, daarna nam Sliedrecht het heft in handen en liepen gestaag uit naar 10-17. Bij deze stand bracht coach Kristian van der Wel Ludrich Inocente en Tristan Keijzer binnen de lijnen voor Jan Jaap van Schuylenburg en /Chris van Mullem. Dit had geen effect en bij 10-19 nam Bram van Wiltenburg het spelverdelen van Timothy Scheffers over. De gewenste opleving kwam niet en de middenaanval van Sliedrecht Sport zorgde ervoor dat deze set met 16-25 binnen gesleept werd.

In de derde set bleef Ludrich Inocente staan en de beide team gaven elkaar niets toe. Bij 7-8 voerde coach Kristian van der Wel zij dubbele wissel door en kwamen Jan Jaap van Schuylenburg, Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad in het veld. CAS CRM kon Sliedrecht op afstand volgen en bij 11-15 werd deze wissel weer ongedaan gemaakt. De Zevenhuizense heren bleven achter de feiten aan lopen en bij 12-19 zette coach Van der Wel, debutant in de Topdivisie Vincent van der Kraats in voor Max Nieuwstad.

Dit gaf Zevenhuizen een extra boost, bij 14-20 wist Vincent met zijn service het de verdediging van Sliedrecht lastig te maken. Langzaam maar zeker wist CAS CRM punten te scoren en kwamen langszij. Bij 22-22 moest coach Paul van der Ven vluchten in een time-out. Hierna ontspon een spannende strijd. Zevenhuizen wist bij 25-24 een setpoint te krijgen, maar de ervaring van Sliedrecht liet deze niet verzilveren en kwamen gelijk. Uiteindelijk wist Sliedrecht Sport met een tweetal sterke blokkeringen deze set met 25-27 af te sluiten.

 

CAS CRM blijft nu op een achtste plaats staan en hebben zich goed weten te handhaven in de Topdivisie. Komende zaterdag spelen de Zevenhuizense heren in Hoogeveen om 18.30 uur tegen degradant De Witte Olhaco hun laatste competitie wedstrijd van het seizoen.
 

DAMES:

Utrecht - Voor de dames van Nesselande is het competitie seizoen afgelopen. Vrijdag de dertiende speelden zij in Utrecht tegen Majella en wisten na de eerste set verloren te hebben de volgende sets winnend af te sluiten en kwamen zo via de setstanden 25-21, 18-25, 19-25 en 21-25 met een 3-1 overwinning weer terug in Zevenhuizen.

 

In deze doordeweekse wedstrijd werd het coachen uitgevoerd door Martin Schaaphok en de geblesseerde Michelle van der Knaap-Bijl. Zij brachten de volgende opstelling in het veld: Alaska Zwaanswijk, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. In de beginfase hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Bij 12-9 nam Nesselande coach zijn eerste time-out, maar kon zijn team niet op het goede spoor krijgen. Nesselande wist in de eindfase wat dichterbij te komen en kwam in het ritme. Toch kon Majella deze eerste set met 25-21 winnen. In de tweede set begon Nesselande sterk met de opslag van Marleen van Vliet en nam met 1-5 afstand. Bij 10-14 bracht coach Martin Schaaphok Enine Legierse voor Marleen van Vliet binnen de lijnen. De beide teams wisten steeds vaker hun side-outs te winnen en bij 17-21 kwam voor Nesselande Kris Raaijmakers in het veld voor Vera Bruggeman. Met de service van Margo de Wilde bracht Nesselande de stand op 18-24 en na een sterke aanval werd de set met 18-25 binnen gehaald.

In de derde set bleef Kris Raaijmakers staan en kwam Marleen van Vliet weer binnen de lijnen. Majella wist in de beginfase de regie tot 12-7 te behouden. Met Romy de Gier aan de service wist Nesselande de achterstand langzaam maar zeker ombuigen naar een 12-13 voorsprong. Nesselande nam gelijk de leiding en kon deze set met 19-25 afsluiten. De vierde set gaf een zelfde beeld te zien. Bij 9-8 kwam Enine Legierse voor Marleen van Vliet en de beide teams gaven elkaar niets toe. Pas bij 18-18 wist Nesselande weer in het ritme te komen en liep gestaag uit en zorgde met 21-25 voor de 3-1 overwinning.

Hiermee was het competitie seizoen voor Nesselande klaar en staan nu op een derde plaats in deze derde divisie. De dames kunnen zich nu gaan opmaken voor het volgende seizoen.

Foto: André Dirks