Clicky

VV Capelle speelt gelijk tegen Quick Boys

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag heeft Capelle op een goed bezet sportpark Slot tegen Quick Boys, oftewel tegen Dirk Kuijt, die de gehele wedstrijd speelde, één punt over gehouden.

Helaas was een veelbesproken man vanmiddag de scheidsrechter, die niet geheel objectief bezig was en Capelle wellicht meer punten heeft gekost. Aan de andere kant heeft Capelle door het missen van enkele kansen zichzelf ook tekort gedaan.

Na een verkennend begin was het na 9 minuten tot verbazing van vrijwel iedereen de scheidsrechter, die niet aan Capelle een vrije trap toekende, maar Capelle bestrafte met geel en een strafschop tegen. Maynard benutte dit buitenkansje.

De scheidsrechter bleef in de minuten daarna met kaarten wapperen en in de 30e minuut leek de wedstrijd definitief gespeeld, omdat Omar Shee voor een licht vergrijp zijn 2e gele kaart ontving en moest vertrekken. Even daarvoor had Capelle met Bram de Bruin en Olaf van der Sande al 2 goede kansen gemist om op gelijke hoogte te komen. Net voor het wegsturen van Shee werd een vrije trap over geknald.

Ondanks de tien spelers bleef Capelle strijden voor iedere meter en Quick Boys was vanmiddag niet echt in goeden doen. Olaf van der Sande had in de 36e minuut opnieuw een goede kans op de 1-1, maar ook nu ging het weer mis. Het gras was te snel gegroeid volgens Olaf, de bal sprong net op….

Sandin Avdic kwam Steven Olsthoorn vervangen, omdat men op het middenveld met het wegsturen van Shee een man tekort kwam.

Na rust bleef Capelle strijden en ondanks af en toe een overwicht van Quick Boys, kwam de ploeg uit Katwijk nauwelijks tot goede kansen. In de 59e minuut redde Bradly van der Meer fraai op een goede voorzet van Dirk Kuijt. In de 70e minuut kwam Boris Letterie erin en een van de eerste ballen die hij aanraakte was de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Gertjan werd verlengd en Boris aarzelde niet en maakte evenals in de uitwedstrijd destijds zijn goal. In de 88e minuut had Dirk Kuijt nog een goede kans, maar ook nu kon Capelle de 1-1 op het bord houden.

De beste kans was daarna nog voor Capelle maar Angelmo Vyent, die ook was ingevallen wilde zelf proberen te scoren, maar schoot op de keeper. Boris Letterie en Olaf van der Sande, die mee waren gerend, bereikte hij helaas niet.

Al met al een verdiend punt en zo strijdend moeten er de komende weken nog meer punten binnen worden gehaald. Afronden bleek ook vanmiddag het grote probleem.

Volgende week uit tegen Scheveningen opnieuw een kans voor een stunt tegen een hooggeplaatste club.