Clicky

Opnieuw knappe overwinning TC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen wisten de heren van TC Nieuwerkerk in de uitwedstrijd tegen LTC Spijkenisse wéér de winst naar zich toe te trekken.

Kopman Stephan Fransen had verrassend weinig moeite met Matthew Pierot (1-6 0-6). De partij Jeroen Camfferman tegen Boy Vergeer werd een driesetter. In een zenuwslopende tiebreak bleek Vergeer, die vorige week al van Dennis van Scheppingen won, de sterkste (6-4 0-6 7-6).

Aanvoerder Yoran Verschoor zou eigenlijk geen single spelen, maar door een blessure van Bart van den Berg trad hij aan tegen Patrick Speelman. Verschoor opende goed en won de eerste set. Halverwege de tweede set leek het even of de 20-jarige Speelman na een break meer grip op de partij kreeg, maar zover liet Verschoor het niet komen. Zijn ervaring gaf uiteindelijk de doorslag (3-6 4-6). Ook Guy den Heijer tegen Jannick Lupescu was een mooie partij, waarin Den Heijer duidelijk aan het langste eind trok (4-6 3-6). Bij een 1-3 voorsprong uit de singles kon het nog gelijk worden met de dubbels. Na winst voor Spijkenisse met Weeda/Sollie op Verschoor/Den Heijer werd het nog uiterst spannend in de laatste dubbel Vergeer/Noorlander-Fransen/Camfferman. Deze was van ongekend hoog niveau en de kansen waren over en weer, maar na een gewonnen super tiebreak was de 2-4 overwinning voor TC Nieuwerkerk.

Op 22 april a.s. volgt de thuiswedstrijd TC Nieuwerkerk - ALTA.

Op de foto: Yoran Verschoor