Clicky

Omroep Zuidplas op bezoek bij 101 jarige Moerkapelse

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdag 18 april vierde mevrouw v.d.Ruitenbeek-v.d.Kamp de respectabele leeftijd van 101 jaar. Burgemeester Kats kwam haar namens het gemeentebestuur feliciteren. Omroep Zuidplas was hierbij aanwezig.

In aanwezigheid van 4 kinderen en hun partners werd deze mijlpaal ingetogen gevierd. Het 5e kind, een dochter, woont in Zuid-Afrika.

In de jaren 60 was de familie geëmigreerd naar Zuid-Afrika in de hoop dat daar leven en geloofsleven beter was. Dat bleek een genuanceerd verhaal. 22 jaar hebben ze daar als familie gewoond. 4 Van de 5 kinderen zijn daar getrouwd en 1 is er ongetrouwd teruggekomen en in Nederland getrouwd. Op die dochter na zijn ze allemaal teruggekomen naar Nederland. Er zijn inmiddels 24 kleinkinderen en 43 achterkleinkinderen.

Mevrouw v.d.Ruitenbeek-v.d.Kamp is geboren in Ede en heeft nog een goede gezondheid. Wat het geheim is van die leeftijd? De kinderen gaven uitgebreid antwoord. Een gezond leven en gezond eten. Dat heeft ze voor de oorlog op de huishoudschool geleerd. Altijd 2 groenten op tafel. Goed gekookt, weinig zout, goede vetten enzovoort. Al maar modern gedoe volgens haar moeder en in ieder geval heel vooruitstrevend. Het boek van William Cortvriend: Hoe word je 100 jaar wordt hierbij aangehaald.

De kinderen wonen op afstand maar via een rooster zorgen ze er via onderlinge afstemming voor dat er dagelijks iemand bij hun moeder is.

De familie is kerkelijk en de 101 jarige hoort bij de Gereformeerde Gemeente van Moerkapelle, maar zij is tegenwoordig op de kerktelefoon aangewezen.